Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
Посета Дреновцу

ОБНОВА НАСИПА ПРИОРИТЕТ

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и његови сарадници у среду су посетили Дреновац. Поред разговора са новоизабраним члановима Савета месне заједнице, они су обишли и градског повереника како би се уверили како тече процес пререгистрације пољопривредних газдинстава. Пошто све иде како треба, а и мештани позитивно реагују на одлуку да се градски повереник активно укључи у овај процес, Зеленовић је истакао значај да се грађанима кроз градску администрацију штеди време. Он је додао и да је Дреновац веома битан за Шабац, и да ће у наредном периоду нови Савет месне заједнице имати велику улогу у томе шта ће у Дреновцу бити урађено. Он је поновио да са Владом Србије разговара о шест тачака које нису урађене а у надлежности су државе и да се нада да ће ускоро бити пронађено право решење. Међу тим тачкама је и хитна реконструкција насипа која је приоритет, како Дреновац, а самим тим и остала села и град не би страховали од могућих поплава у будућности.
Иначе, град Шабац је у претходних 13 година у Дреновац уложио 162 милиона и 540 хиљада динара. Највише новца, 146 милиона је инвестирано у путну инфраструктуру и то: пут Дреновац у дужини од 1,2 км, пут Дреновац-Чеврнтија 9,4 км, пут Обилазница - насип 600 м, пут Обилазница Дреновац 1,5 км.
У одржавање некатегорисаних путева и асфалтирање више улица у Дреновцу уложено је скоро девет милиона динара. Реновирано је тамошње издвојено одељење ОШ “Ната Јеличић“ за шта је из градског буџета утрошено око четири милиона и 300 хиљада динара. Скоро милион динара утрошено је на изградњу нисконапонске мреже и јавне расвете у Дреновцу.
Б.И.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa