Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
ГрадонаЧелник Шапца обиШао ДесиЋ и Дреновац

ДА СЕ ИСПУНИ СВЕ ОБЕЋАНО

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић са сарадницима, боравио је у уторак у Десићу где се састао са новоизабраним члановима Савета месне заједнице. Још једном се показало да побеђује политика живота, односно рада у интересу грађана, истакао је он и додао да је доказ за то велика излазност на недељне изборе у овом селу. Услед не функционисања претходног сазива у коме су већину имали представници Српске напредне странке, после годину дана у Десићу су одржани нови избори за Савет месне заједнице. Представници коалиције окупљене око локалне власти однели су убедљиво победу освојивши свих седам мандата уз велику излазност мештана од 65 одсто.
- Годину дана мештани нису могли да остварују своја права због блокаде рада месне заједнице јер се претходни савет није ни састајао рекао је Слободан Недић, нови члан Савета месне заједнице Десић. Обећања нема пуно, али ћемо настојати да што више урадимо у свом селу, додао је он.
- Бићу крајње искрен. Нисмо пуно обећавали, само оно што је реално да се уради. Грађани су то препознали, јер смо пре пет-шест година доста урадили за село, па су схватили ко може да ради и ко ће радити у времену испред нас. То је разлог оваквих резултата избора. Месне заједнице, па и ова у Десићу мора бити ослоњена на локалну самоуправу. Ако имамо људе који добро воде Шабац, а имамо их, на челу са градоначелником Небојшом Зеленовићем, и ако добро препознају проблеме, онда ћемо и ми са њима ићи напред и урадити оно што треба- каже Слободан Недић, новоизабрани члан Савета Месне заједнице Десић.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да је ово тријумф политике коју води градска управа и којој је, један од примарних циљева, изједначавање услова живота у селу и граду.
- Част ми је да сам у друштву људи који су добили велику подршку на изборима за Савет месне заједнице Десић. Победила је политика која жели да приђе грађанима и да живе под једнаким условима било где да се налазе, да ли је то Мачва, Поцерина или центар града. Помоћи грађанима преко градског повереника да попуне признанице, остваре права на субвенције или у процесу пререгистрације пољопривредних газдинстава је корак ка ефикаснијој администрацији која ће радити у интересу свих грађана. И тако ће бити на свакој од 52 тачке, односно, села у шабачкој општини. Обезбедићемо свима квалитетну здравствену и социјалну заштиту, квалитетно образовање и све то ће ићи преко мреже градских повереника и то је суштина децентрализације коју заговарамо. Изаћи још више према грађанима и дати им прилику да сами одлучују о животу у својој средини, истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Он је представницима поражене Српске напредне странке поручио да заједничким снагама треба да наставе да раде у интересу Шапца и да места за љутњу нема.
- Они имају отворена врата мог кабинета. Више пута у прошлости смо их позивали. Да заједно правимо буџет, да бранимо насип на Сави. Ја имам шест тачака о којима разговарам са Владом Србије и то су ствари на којима треба да радимо заједнички. Нема овде поражених и победника. Сви смо на једном истом задатку да грађани Шапца заиста живе боље без обзира ко је на власти, и ми смо дужни да то омогућимо нашим суграђанима, нагласио је Зеленовић.
Градоначелник Зеленовић је у разговору са новоизабраним члановима Савета Месне заједнице Десић рекао нема никаквог напретка без институцијалне сарадње у свим правцима. Само тако можемо обезбедити квалитетну здравствену и социјалну заштиту, образовање и тиме побољшати живот свих наших суграђана. Иначе, град Шабац је у претходних 13 година инвестирао око педесет три милиона и 680 хиљада динара у Десић, од чега је највише новца утрошено на изградњу путне инфраструктуре, јавне расвете и нисконапонске мреже. Такође, реновирани су: школа, месна канцеларија, Дом културе, асфалтиран нови спортски терен, а скоро милион динара утрошено је у пројекте садница трешања и вештачког осемењавања крава.
Б.И.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa