Инфо

12. фебруар 2015.12. феб 2015.
На изборима за Савет Месних заједница Дреновац и ДесиЋ

НАПРЕДЊАЦИ БЕЗ МАНДАТА

У Дреновцу 9:0, у Десићу 7:0 у корист странака које чине градску власт. То су резултати избора за Савете месних заједница ова два шабачка села одржаних у недељу. Коалиција која чини градску власт освојила је свих 16 мандата у Саветима месних заједница Дреновац и Десић. Уз велику изласност грађана, овакав резултат даје легитимитет градској власти и потврђује политику коју она води.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић захвалио се свима који су учествовали у изборном процесу и поручио да су победе у ова два села обавезујуће за градску власт и изабране представнике у месним заједницама да раде на остваривању обећања које су дали грађанима. Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је, на конференцији за новинаре, да је победила политика суштинске децентрализације и воља мештана Дреновца и Десића да сами одлучују. Изласност на изборима у Дреновцу била је 55, а у Десићу 68 одсто и то показује озбиљност бирача који желе да се активно укључе у живот својих села.
- Избори за Савете месних заједница Дреновац и Десић показују да је градска власт у Шапцу легитимна. Победила је, заправо, жеља људи да одлучују и управљају својим новцем, као и политике суштинске децентрализације и градског повереника који представља локалну самоуправу на селу, али и испуњена обећања дата грађанима. Шабац је место у коме већ годинама побеђује политика, а не неформална убеђивања, притисци, политика транге-франге која уз поједине медије таблоидизује живот. Зато је подршку добила жеља људи да управљају својим селом и својим животом- рекао је градоначелник Шапца и високи функционер странке Заједно за Србију Небојша Зеленовић по објављивању резултата недељних избора.
Градоначелник Зеленовић поручио је пораженој Српској напредној странци и да је било боље да су у претходних неколико месеци покушали да преко својих партијских другова у Влади Србије издејствују да се у Дреновцу реконструише проблематични насип, него што су се бавили политиканством и уценама.
Зоран Бортић, заменик председника Скупштине града Шапца и председник градског одбора Социјалистичке партије Србије истакао је да су грађани препознали програм који им је понуђен и да је то резултирало оваквим резултатом.
-Презадовољан сам резултатима из Дреновца и Десића. Мештани оба села могу да буду сигурни да ћемо све што је обећано и испунити, као што смо то чинили и до сада. То могу да очекују и све друге месне заједнице које су активне. Дакле, град Шабац ће помоћи свима који имају жеље и идеје да нешто промене у својим срединама- изјавио је Зоран Бортић, заменик председника Скупштине града Шапца и председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије.
Живојин Вулетић, одборник Српског покрета обнове у Скупштини града Шапца и председник Окружног одбора странке захвалио се свим грађанима који су изашли на изборе, као и кандидатима и поручио да предстоји пуно посла.
Што се тиче градске коалиције која је на власти сви смо задовољни резултатима избора. Освојили смо свих 16 мандата, уз заиста велику излазност грађана. Честитам свима који су се кандидовали за савете јер су, на тај начин, показали да су заинтересовани како ће се живети у тим селима. Честитам и онима који су победили и на њима је сада одговорност да све што је обећано, буде преточено у дело - рекао је одборник у Скупштини града Шапца и председник Окружног одбора Српског покрета обнове Живојин Вулетић.
У Дреновцу је на изборе изашло 977 бирача од 1.796 уписаних. Победничка листа Заједно за Србију-Социјалистичка партија Србије-Српски покрет обнове освојила је у распону од 473 до 570 гласова. Кандидати Српске напредне странке освојили су између 356 и 402 гласа.

РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА ЗА САВЕТ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ДРЕНОВАЦ

Укупно уписаних у бирачки списак: 1.796 бирача
Гласало: 977 бирача
Листића у кутији: 975

Листа: Заједно за Србију ““
Социјалистичка партија Србије ““ Српски покрет обнове
Драган Рељић 570
Горан Радовановић 503
Ђорђе Милутиновић 473
Војислав Вуковић 472
Иван Дукић 466
Драган Макевић 457
Никола Бурмазевић 434
Јовица Рељић 428
Владимир Пајтић 413

Листа: Српска напредна странка
Слободан Шобић 409
Ненад Јелић 409
Немања Макевић 402
Раша Милутиновић 380
Зоран Ристић 356
Драгослав Поповић 348
Мирослав Јовановић 330
Владан Бурмазевић 329
Јован Грмуша 299
Б. Иветић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa