Инфо

19. фебруар 2015.19. феб 2015.
У КАНЦЕЛАРИЈИ ЗА МЛАДЕ ГРАДА ШАПЦА ОДРЖАН САСТАНАК САВЕТА УЧЕНИЧКИХ ПАРЛАМЕНАТА

КРЕАТИВНО ДРУЖЕЊЕ СРЕДЊОШКОЛАЦА

Савет ученичких парламената средњих школа одржао је у понедељак редовни састанак у Канцеларији за младе града Шапца. Формиран од стране Канцеларије за младе прошле школске године са циљем да се унапреди њихов рад, али испрате и ученичке активности, Савет је и овога пута разматрао идеје које ће се реализовати у наредном периоду.
- Могу да кажем да смо активни, редовно се окупљамо и смишљамо заједничке активности. Мени је заиста драго што се млади одазивају и на овакве састанке и уопште на било какве организације и догађаје које Канцеларија за младе организује. Пре свега, најбитније је да они сами добијају нове идеје, заједно смишљају активности које ће се реализовати у њиховим школама ““ рекла је Наила Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе.
Ослушкујући жеље својих другара представници Ученичких парламената труде се да се што боље организују различита друштвена али и спортска дешавања.
- Трудимо се максимално да испоштујемо сваки договор који имамо овде, али и да испунимо што више очекивања која људи имају од нас. Тако нас у Техничкој школи очекује организација пролећног турнира. Такође, сваке године организујемо разне представе за Дан заљубљених, Нову годину, Дан борбе против сиде, дуванског дима, Дане здравља и слично. Трудимо се да реализујемо што више акција али и да у све то укључимо и друге школе. Немамо неке посебне циљеве. Једноставно малим корацима долазимо до неких великих дешавања ““ додала је Дуња Гајић, председник Ученичког парламента Техничке школе.
Недавна акција ученика Економско-трговинске школе показала је истрајност младих у намери да средину у којој бораве већи део дана учине много занимљивијом и пријатнијом.
- У току је реализација организовања разгласне станице. Намера нам је да свака учионица добије по један звучник како би на малим и великом одмору ученици могли да слушају музику али и добију одређена обавештења. С тим у вези у плану нам је и организовање Новинарске секције чији ће чланови правити приче из културе, науке, и свега онога што ће бити занимљиво свим ученицима у школи. Такође, у нашој школи имамо и разне секције попут Драмске где ученици у сарадњи са професорима припремају представе, рецитације за Дан школе. На тај дан ми обично поделимо и награде онима који су освојили значајна места на такмичењима из различитих предмета ““ истакла је Катарина Кнежевић, председник Ученичког парламента Економско-трговинске школе.
- Каталог који смишљамо за наше будуће средњошколце много ће им значити јер ће тако имати неки увид у своје даље школовање. Лакше ће изабрати школу коју желе да упишу. Што се тиче наших састанака са Нелом веома смо активни. Канцеларија за младе нам доста помаже јер се ученици средњих школа међусобно друже, а као друго дешаваће се неке ствари у граду које свима нама значе. Када су у питању активности ученике највише занимају друштвена дешавања, организација журки, спортских турнира и слично. Радо се одазивају ““ нагласила је Андријана Грујић, председник Ученичког парламента Хемијске и стручне текстилне школе.
Планирани Каталог за средњошколце требао би већ у априлу, мају да буде подељен будућим средњошколцима тако да ће на лакши начин успети да попуне своју листу жеља.
Једна од заједничких активности, која ће се реализовати у наредном периоду, је Каталог средњих школа намењен будућим средњошколцима. Мали матуранти, свршени основци, моћи ће да се путем овог заједничког каталога информишу о свим средњим шабачким школама. То ће бити својеврсна препорука ученика за будуће ученике средњих школа.

О. Гавриловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa