Инфо

19. фебруар 2015.19. феб 2015.
ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ БОГАТИЋУ ПОСЕТИ ПАРИЗУ

КУЛТУРА У СВРХУ ДИПЛОМАТИЈЕ

Након остварене сарадње и пријатељства са: КУД „Десанка Максимовић“ из Цеља, Савезом Срба у Темишвару (Румунија), прошлогодишње остварене сарадње са КУД „Равна Гора“ из Лондона (Велика Британија), директор Културно-образовног центра Богатић је са званичницима Општине Богатић у фебруару месецу ове године, био у званичној посети и Савезу Срба у Француској.
На позив организационог одбора „Дани Светосавља-Париз“, представници Општине Богатић су имали прилику да, у „граду светлости“ презентују своју општину, њене потенцијале, склопе нова пријатељства, и уговоре даље активности како на пољу културе, тако и на пољу привреде и економије.
„Овогодишњи, десети за редом, „Светосавски бал на Сени“ је био и повод да се настави са визијом да на непосредни начин, захваљујући свом наслеђу и културној баштини, презентујемо културне, а потом и туристичке и привредне потенцијале Мачве.“
Култура и уметност уопште, је била и увек ће бити, универзално средство споразумевања међу људима, тако да су у општини Богатић, а пре свега у Културно-образовном центру Богатић тај тренд препознали и да у протекле три године веома успешно захваљујући „култури у улози дипломатије“ остварују важне контакте, повезују људе и стварају даљу визију и нове могућности, како за младе тако и за остале становнике Општине Богатић.
Поред високог дипломатског кора (шест амбасадора страних држава) и високог војног аташеа (преко осам војних аташеа) презентацију о Општини Богатић и Мачви, су имали прилику да чују и званичници града Париза, представници привредних субјеката, као и осталих триста гостију, који су чинили изабрану листу гостију „Светосавског бала на Сени“.
Част нам је била да у упознамо, и остваримо контакт са Милисавом Алексић, човеком који својим великим залагањем и трудом помаже у очувању традиције нашег народа како у Француској, тако и широм дијаспоре. Алексић је потпредседник Дијаспоре Срба (преко 4 милиона Срба живи у дијаспори), као и комесар за сарадњу са Српском Дијаспором у Европском Парламенту, са седиштем у Бриселу. Поред позива Алексићу да својим присуством увелича овогодишње обележавање 200. годишњице „Боја на Дубљу“, договорена је и најављен званична посета представника Европског Парламента Општини Богатић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa