Инфо

19. фебруар 2015.19. феб 2015.
КОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДСКОГ ОДБОРА ЗАЈЕДНО ЗА СРБИЈУ

ИЗБОРИ ПО ЗАКОНУ

Градски одбор Заједно за Србију одржао је прошлог петка конференцију за штампу на којој су говорили о изборима за савете месних заједница Дреновац и Десић. Том приликом је речено да су избори били регуларни и да велика излазност говори о томе. Представници савета ове две МЗ говорили су о сарадњи са Градском управом и потребама својих села.
-Сматрам да смо на овим изборима победили и добили подршку за политику истинске децентрализације, односно самоуправе, што је политика истинске слободе. Наша политичка организација жели да сви наши грађани добију институционално право да одлучују и тако преузму одговорност за место у ком живе и за новац који је на тој територији убран кроз порез на имовину. Свако треба да добије прилики да одлучује кроз моделе које ћемо донети на нивоу града. Грађани на тај начин постају партнери у локалној, а и у државној власти. То је политичка децентрализација. Поред тога имамо и административну децентрализацију на коју сам нарочито поносан, јер је идеја да у сваком од 52 села постоји повереник који ће се борити за грађане, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, испред ЗЗС.
Зеленовић је истакао да је циљ да сви имају иста права, било да живе у најудаљенијем селу или у центру града. Додао је да грађани Шапца неће бити слуге администрације, него она њихов.
Одоговорио је и на оптужбе Српске напредне странке да избори у Десићу нису одржани по закону. Зеленовић их је назвао бесмислицама.
-Избори у Десићу су урађени по закону и свим правилима. Оптужбе су бесмислене, рекао је Зеленовић и показао папире са неопозивом оставком претходног председника МЗ и записником са састанка Савета где су сви поднели оставке и предложили да се организују нови избори.
Миодраг Филиповић, из ЗЗС, је навео да је поред резултата изборе обележила и велика излазност, у Десићу око 54 одсто, а у Дреновцу око 68 одсто уписаних бирача. Сматра да излазност даје пун легитимитет новоизабраним саветима МЗ и политици коју су понудили грађанима.
Никола Бурмазевић из Савета МЗ Дреновац захвали се на подршци мештанима овог села. Навео је да очекује добру сарадњу са Градском управом, као и до сада.
-Добили смо градског повереника, што нам омогућава бржу пререгистрацију пољопривредних газдинстава и решавање других проблема. Битно нам је да амбуланта ради свакодневно. Најзахвалнији би били када би се завршио насип, рекао је Бурмазевић.
Слободан Недић, представник МЗ Десић, навео је да су мештани препознали људе који ће да их воде у добром правцу. Као посебно добре ствари издвоји је помоћ повереника пољопривредницима и то што ће порез на имовину бити на располагању МЗ. Нада се и доброј сарадњи са Дирекцијом за пољопривреду. Тражиће помоћ од ГУ да амбуланта ради редовно, да се асфалтира око 5 километара пута и реновира Дом у Десићу.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa