Инфо

26. фебруар 2015.26. феб 2015.

ИЗ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ ШАБАЦ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу су, по налогу заменика вишег јавног тужиоца у Шапцу, одредили меру задржавања А.Ц. из Шапца због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.
Поступајући по наредби Вишег суда у Шапцу претресом стана осумњиченог полицијски службеници су пронашли 125 грама кокаина, 16 пакетића сканка тежине 150 грама и електронску вагу.
Осумњиченом је након саслушања, на предлог заменика вишег јавног тужиоца у Шапцу, одређен притвор.
* * * * * *
Припадници Министарства унутрашњих послова у Лозници ухапсили су Л.С. (1994) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело убиство у покушају.
Сумња се да је у Бањи Ковиљачи, 24. фебруара ове године, са још једним извршиоцем, из ватреног оружја нанео тешке телесне повреде једном четрдесетседмогодишњем мештанину.
По налогу Вишег јавног тужилаштва у Шапцу одређено му је задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву је спроведен вишем јавном тужиоцу у Шапцу ради саслушања.
* * * * * *
Министарство унутрашњих послова Републике Србије од 4. марта 2015. године, у трајању од три месеца спроводи законску легализацију оружја.
Власници оружја (физичка и правна лица) могу да предају све врсте оружја и муниције најближој полицијској управи, односно полицијској станици без доказивања порекла оружја и муниције и неће одговарати за неовлашћено набављање и држање оружја.
Током законске легализације, физичка и правна лица могу регистровати оружје за личну безбедност (пиштољи и револвери), ловачко оружје (ловачке пушке и карабини) и спортско оружје (малокалибарски пиштољи и револвери, малокалибарске пушке и ваздушно оружје) за које не поседују одобрење Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa