Инфо

26. фебруар 2015.26. феб 2015.
ОбелеЖен МеЂународни дан цивилне заШтите

УРУЧЕНЕ ЗАХВАЛНИЦЕ

У Центру за стручно усавршавање, цивилна заштита обележила је међународни дан посвећен овом облику организовања. Уз анализу 2014. године, уручено је десет захвалница субјектима и организацијама са којима је остварена успешна сарадња у претходном периоду. Цивилна заштита обележава 1. марта Светски дан свог сектора, али због викенда, централно обележавање померено је за два дана.
Практично од распада Социјалистичке Федеративне Републике Југославије, до 2009. године, цивилна заштита, није функционисала у пуном обиму. Тек у том периоду бар нормативно, она је враћена у правни систем земље. Консолидација је још у току, очекује се доношење новог закона, а све са једним циљем, заштита материјалних, културних добара и људских живота.
Година 2014. била је пуна изазова, пре свих, велике мајске поплаве. Бес припроде у пуној снази осетила је Општина Крупањ. Иако је са таквом непогодом, готово немогуће изаћи на крај, постојање цивилне заштите може бар да умањи штету.
Поводом дана Цивилне заштите додељене су и захвалнице свим субјектима са којима је Сектор имао добру сарадњу. На предлог градоначелника, Небојше Зеленовића, признање су добили и сви грађани Шапца.
Како се ближи ново пролеће, уз најаве кишног априла, неизбежан је страх од нових поплава.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa