Инфо

26. фебруар 2015.26. феб 2015.
Потписан Уговор о сертификацији са НАЛЕД

БОЉЕ ПОСЛОВНО ОКРУЖЕЊЕ

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Виолета Јовановић, извршни директор НАЛЕД, потписали су прошлог петка, Уговор о сертификацији општина, на састанку Савета за праћење привредних кретања на подручју центра Шабац. То је програм који се од 2011. године спроводи у Хрватској, Федерацији БиХ и Македонији. Након што прође сертификацију, град Шабац би ушао у програм двогодишње промоције како би се представио новим улагачима и презентовао повољности свог пословног окружења. Уговор је значајан како за локалну самоуправу тако и за привреднике у граду Шапцу.
-НАЛЕД се бави пословним окружењем и његовим унапређењем. Радимо на прилагођавању прописа како би олакшали привреди, запослили нове раднике и омогућили бољи квалитет живота на локалу. Наш програм сертификације који је и потписан у Шапцу је одговор на тај задатак и начин како да повежемо локалну привреду и Градску управу, да међу њима подстакнемо дијалог пословања, као и да утврдимо шта то може да се унапреди у смислу локалне привредне политике, да ли су локалне накнаде и таксе прилагођене потребама привреде, како су третирани паушалци, каква је планска документација, постоје ли просторни и стратешки планови и да ли су процедуре јасне и транспарентне. Битно је да постоји Привредни савет у овом граду који може да утиче на локалне одлуке које се тичу привреде. Све то је дефинисано у нашем програму сертификације који је данас ушао у Град Шабац, рекла је Виолета Јовановић, извршни директор НАЛЕД.
Умрежавање привреде и локалне самоуправе је најбољи начин за напредовање, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.
-Шабац је у протеклих неколико месеци учинио велику ствар тиме што је добио Привредну комору која окупља привреднике нашег града. Постојање Привредне Коморе може да донесе само позитивне ствари граду. Сигуран сам да ће град боље изгледати и пословати, захваљујући саветима који стижу из Привредног савета града. Најважније питање којим се бавимо је како да се запосли што већи број људи, и зато се трудимо да Шабац представимо као повољно место за инвестиије. Из тог разлога смо данас потписали уговор са НАЛЕД, рекао је градоначелник Зеленовић.
Представници привредника су поздравили ову одлуку, оценивши да то може донети корист свима.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa