Инфо

22. април 2010.22. апр 2010.
ИМА ЛИ ШАБАЦ ОПОЗИЦИЈУ?!

Без слике и тона

Поједностављено. Одсуство медија је пасивизирало опозицију? У потпуности. Због тога сам и поставио питање зашто се не прода телевизија? Зашто да ми из буџета сваког месеца за ту телевизију издвајамо 1.600.000,00 динара? Ваљда је сад свима јасно зашто
У потрази за одговором на питање: Куд се деде шабачка опозиција?; разговарамо са господином Слободаном Николићем, Чланом градског већа и потпредседником Народне сељачке странке.
Пасионирани политички мазохисти сећају се господина Николића из претходног сазива градског парламента као једног од најжешћих критичара и опонената владајућој већини.
Откуда ви у Већу?
- Опште је познато да сам дуго радио у невладином сектору и да смо у том периоду повукли највећи број донација. Тако да ме је то квалификовало, пошто сам управо и сада задужен за сарадњу са невладиним сектором, са Русијом и братским градовима. Иначе, не сматрам се ни опозиционарем, али ни делом власти. Ако бисте погледали записнике одлука градске владе, видели бисте да сам врло критичан према појединим одлукама, нарочито према онима који се тичу пољопривреде.
Када смо већ код тога, да ли је тачно да су средства предвиђена буџетом за унапређење наше посрнуле пољопривреде неискоришћена и враћена у градску касу?
- Тачно је. Чак су остала неискоришћена и она средства предвиђена прошлогодишњим буџетом.(!?) Нешто мало је потрошено на пут у Беч, на сајам пољопривреде, копање неких бунара, и то је све. И иначе та су средства јако мала и износе тек око једног процента буџета, мада сам се залагао да се попну на неких пет процената.
Зашто? Да би се више вратило?...
То треба питати Дирекцију за пољопривреду којој више смета безидејност него немања средстава.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa