Инфо

5. март 2015.5. мар 2015.
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГО СПО ШАБАЦ

СПО ЈЕ ПРОШАО КАО И СРБИЈА

Прошлог понедељка, 9. марта 2015. године у централи странке у кнез Михаиловој улици у Београду, Српски покрет обнове је обележио 24. годишњицу великих деветомартовских демонстрација и 25. годишњицу оснивања странке. На пријему су говорили потпредседник Српског покрета обнове Александар Чотрић, председник странке Вук Драшковић и председник Словенске људске странке, Марко Зиданшек. На пријему су присуствовали председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор, председник посланичке групе СВМ Балинт Пастор, и шеф посланичке групе Српске напредне странке у Народној скупштини Зоран Бабић.
У свом говору лидер СПО Вук Драшковић је истакао да за Србију и даље није касно да се окрене Западу и Европи, упркос томе што су антиевропске снаге у Србији данас јаче него 1991. године. Осудио је националистичке елите које чине све како би спречиле пут Србије у Европу.
- Не треба Србији на путу за Европу помоћ никога од оних који себе називају српском елитом, а хватају се за пиштољ при помену речи Европа, Запад, демократија, Америка, цивилизација- рекао је Вук Драшковић.
Према његовим речима Србија има елиту која жели Србију на Западу и која се 90-их храбро и одважно борила за идеале 9. марта.
Говорећи 5. октобру 2000. године, Драшковић је истакао да је тај дан у свом темељу имао 9. март, и да је 5. октобар присилио Милошевића да поднесе оставку, а да је СПО одбачен.
- Слобода је одгурнула од себе оне који су се уграђивали у слободу и сан о европској Србији. Милошевића је оборио темељ његовог терористичког режима. Србији су представљени као јунаци и ослободиоци разбојници, серијске убице, шефови Јединица за специјалне операције, ескадрона смрти, страшних служби безбедности и до данас се нисмо опоравили од те продаје идеја.- истакао је Драшковић.
Према његовим речима, СПО ће наставити да се бори за убрзање европског пута Србије упркос оних који минирају Србију на путу ка будућности, који су се дигли да минирају Бриселски споразум...
Он је навео да је у свему томе СПО прошао онако како је прошла и Србија истакавши „да ми ни бисмо били СПО да и данас себи не постављамо циљ да будемо ледоломци на европском путу“.
Пре свечаног пријема председник странке је положио венац на Тргу републике у знак сећања на жртве 9. марта 1991.
Градски одбор СПО Шабац

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa