Инфо

5. март 2015.5. мар 2015.
НАСТАВЉА СЕ ПРОЈЕКАТ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ „МАЛА МАТУРА“

БЕСПЛАТНИ ЧАСОВИ ПРИПРЕМНЕ НАСТАВЕ

По други пут Канцеларија за младе града Шапца реализоваће пројекат „Мала матура“. Намењен ученицима осмих разреда са територије града Шапца пројекат има за циљ обезбеђивања бесплатне припремне наставе која ће им омогућити упис жељене средње школе, речено је на конференцији за новинаре протеклог понедељка.
- Обезбедили смо и простор и предаваче који ће са њима радити по оним тестовима које добију у збирци за припрему мале матуре. Предмети су пре свега српски и математика из којих имају највећи обим градива, а затим биологија, географија, хемија, физика и историја. Пројекат креће од суботе 14. марта и трајаће све до пријемног. Предавачи су млади стручни људи који немају стално запослење. На овај начин помажемо и младим људима који немају посао, а опет и осмацима да се припреме за пријемни испит ““ рекла је Наила Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе.
Настављајући по уходаном програму настава ће се одржавати током викенда у периоду од 10 до 13 часова. Двочасовна суботња настава предвиђена је за српски језик и књижевност, а недељна за математику. Осталих сат времена предвиђени су за предмете из комбинованог теста.
- Тих предмета из комбинованог теста је пет и они ће се смењивати наизменично сваког викенда током трајања овог курса. Оно што је ново ове године то је да ћемо одржавати месечне родитељске састанке на којима ће стећи увид како у присуство тако и у комплетан рад свог детета у смислу залагања и активности на часу, израда домаћих задатака. Апсолутно смо спремни за овај пројекат. Неки наставници су од прошле године, неки су нови. Желим да похвалим овај пројекат зато што омогућава деци и родитељима да не плаћају часове што је пракса у последње време у нашој земљи. Имамо јако добре повратне информације што се тиче прошлогодишњег успеха наших ђака. Девојчица из ОШ „Мајур“ остварила је најбољи резултат на пријемном испиту из математике у својој школи. Позивамо све ђаке осмог разреда да нам се придруже на нашем пројекту ““ додала је проф. математике Нађа Тршић, координатор пројекта, истакавши да ће само редовним похађањем наставе уз устаљени ритам осмаци имати велику корист.
Пројекат, све до почетка завршних испита током наредних викенда, реализоваће млади професори Ивана Павловић, Јелена Ђукановић, Милош Марковић, Мирослав Панић, Марко Николић и Нађа Тршић. Сви заинтересовани за бесплатну припремну наставу могу се пријавити на телефон Канцеларије за младе 015 314 031 или мобилни 065 939 6 939 до петка.
О. Гавриловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa