Инфо

5. март 2015.5. мар 2015.
ВИТОМИР ВИТОРОВИЋ, АС МАЧВАНСКОГ ФУДБАЛА И ПРИЗНАТИ АДВОКАТ ИЗ БОГАТИЋА

МАЧВА ТЕЧЕ ВИТИНИМ ВЕНАМА

Најдража захвалница родитеља пионирске екипе фудбалера вољеног клуба у коме је провео 43 незаборавне године, а у новембру ове навршиће се пола века бављења правом. Индекс Правног факултета у Београду на коме је дипломирао 1965. године, доказ упорности, љубави и оданости послу
Као што је Иво Лола Рибар, волео своју девојку Слободу и посветио јој најлепше речи , које је у форми стиха могао да смисли, тако је Витомир Виторовић из Богатића волео фудбалски клуб “Мачва“и посветио му најлепше године живота. С истим жаром, упорношћу, љубављу, и знањем бави се животним опредељењем. Биће предстојећег новембра пола века од како је у правосуђу. Најпре као судски приправник , потом судија и на крају, најдуже адвокат. Али кренимо редом.
Најсрећнији су били родитељи Ранко и Живка, када су у ратне дане, на Госпојину 1942. године добили принову у породици. Био је то Витомир, бистар и лепушкаст дечак, који се упорно борио за своје место под сунцем уз сестру Милену и брата Милана.
У жељи за високим образовањем Витомир се изборио за индекс Правног факултета у Београду, који и данас љубоморно чува и показује ћеркама. После дипломирања 1965. године радио је у Суду у Богатићу, прво као судски приправник. Потом је неко време био судија и на крају али најдуже бави се адвокатуром.
- Моја фудбалска каријера у домаћој “Мачви“ започиње 1957. године у подмлатку клуба. Највећи део времена провео сам у сениорима “Мачве“, а 1965. године, за време студија играо сам и у београдској “Славији“. За мене је незаборавна била утакмица против “Јединства“ са Уба 1966. године, када је “Мачва“ у Богатићу победила са 2:1, а на Убу играла нерешено 1:1 и квалификовала се за даље такмичење за улазак у Српску лигу, без обзира што смо касније поражени од екипе Младеновца, каже Вита, који је годинама играо на месту центархалфа са бројем пет у омиљеном дресу.
Из дугогодишње каријере у вољеној “Мачви“ издваја и своју улогу, првог човека пионирске селекције фудбалера “Мачве“. Они су изборили најбољи резултат у каријери 2000. године. Био је директор ове екипе која је у полуфиналу купа Србије и Црне Горе, против пионира “Будућности“ из Подгорице играла у регуларном делу на свом стадиону нерешено 1:1, а потом на пенале изгубила 11:10.
- Најдраже ми је признање родитеља ових пионира, који су ми уручили захвалницу за исказану бригу о њиховој деци и постигнуте фудбалске резултате, каже Витомир показујући прописно урамљену захвалницу.
Фудбалску каријеру окончао је у суседном селу и тамошњој фудбалској екипи “Младости“- Мачвански Метковић, клубу богате и дуге традиције.
Животно занимање никада није запостављао. У том како истиче стресном послу највише се бавио својинским, парницама против повреде части и угледа, а имао је и клијената који су учествовали у саобраћајним незгодама.
И без обзира што је копачке давно окачио о клин, фудбалском спорту се увек враћа. Од 1970. до 2000. године био је дописник спорта из Богатића. Заволео је новинарски позив и труди се да му врати пољуљано достојанство.
Најсрећнији би био, када би данас четворогодишњи унук Видан кренуо његовим стопама. Видан је на плажи у Грчкој скренуо пажњу на себе у црвено- црном дресу фудбалера “Мачве“ из Богатића. Деда Вита намерава да уради мало фудбалско игралиште на коме би подучавао унука фудбалским вештинама за које и данас живи и радује се сваком успешном наступу нове генерације фудбалера вољеног клуба коме прогнозира блиставу будућност.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa