Инфо

5. март 2015.5. мар 2015.
ГРАДОНАЧЕЛНИК У ПОСЕТИ ПОЦЕРСКИМ СЕЛИМА

Администрација у слуЖби града и села

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић прошле среде је са сарадницима посетио Кривају, Букор и Слатину, где је са мештанима разговарао о актуелним темама и проблемима села. Имајући у виду да је Криваја разуђено село са великим бројем старачких домаћинстава, Драгица Алимпић, шеф Месне канцеларије у Криваји, нагласила је да су пољопривредници задовољни због помоћи приликом регистрације, односно пререгистрације, и позвала мештане који до сада нису обавили овај посао да то учине до краја месеца.
После обиласка школе у Криваји, градоначелник Шапца посетио је пољопривредно газдинство Драгана Илића у Букору, који се бави узгојем товних свиња и ратарством. Како је Илић навео, одгој свиња је примарна делатност којом се бави, а ниска откупна цена у последњем периоду један од највећих проблема са којима се срећу пољопривредници у њиховом крају. Нарочито је похвалио субвенције Града за пољопривреду и повећан фонд који ће ове године бити опредељен као помоћ пољопривредним произвођачима.
У разговору са мештанима, градоначелник Небојша Зеленовић је као циљ Градске управе навео настојање да се свим грађанима у селу омогуће добри услови за живот и рад.
- Важно је да се поступак пререгистрације у свим селима одвија по плану и несметано, а да одговорна градска администрација уради највећи део посла уместо грађана. Ових дана најављене су велике количине падавина, а имамо већ пријављено неколико клизишта у Криваји. Све што је у надлежности Града Шапца биће урађено како би се заштитили грађани и њихова имовина, поручио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Градоначелник је посетио и домаћинство Трифуновића у Слатини, које се примарно бави узгајањем јагода. Том приликом, Миле Трифуновић истакао је значајну помоћ Града приликом финансирања копања дубинског бунара 2008. године, после чега су додатно проширили производњу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa