Инфо

12. март 2015.12. мар 2015.

КОМИСИЈА ЗА КОНТРОЛУ КРИТИЧНИХ ТАЧАКА

Анализирајући активности у периоду обилних киша и изливања Добраве и Думаче почетком марта, командант Штаба за ванредне ситуације, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић на недавном заседању истакао је предан рад и добру координацију чланова Штаба. Посебно је захвалио грађанима који су ангажовали своја средства и механизацију да помогну људима у невољи, не тражећи надокнаду за то, као и руководствима месних заједница чија је територија била угрожена.
- Сагледали смо све критичне тачке на терену и зато смо данас формирали комисију коју чине директори Водовода и Дирекције за пољопривреду и начелник Одељења за општу управу Градске управе града Шапца. Њихова обавеза је да до краја марта, заједно са председницима месних заједница и ВП „Сава“, направе преглед критичних тачака у Горњој Врањској, Варни, Јевремовцу, Грушићу, Поцерском Метковићу, Ориду, Мрђеновцу, Орашцу и Јеленчи. Након тога имаћемо јасну слику на основу које ћемо у априлу почети радове како би били спремни за евентуалне нове опасности, навео је командант Штаба за ванредне ситуације Небојша Зеленовић.
Он је такође подсетио да насип на реци Сави и даље представља највећу опасност за град Шабац.
- ЈВП „Србијаводе“ информисало ме о току преговора са међународним фондовима који се односе на пројекат насипа у делу Дреновац-Чеврнтија. Новац још није обезбеђен и не знамо када ће радови на насипу почети. Држава би требало да обезбеди 2,5 милиона евра за извођење радова, како би град са 120.000 становника био безбедан, указао је командант Штаба за ванредне ситуације, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa