Инфо

12. март 2015.12. мар 2015.
АКТИВНОСТИ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ

ПРОЈЕКАТ „ГРАД ДОБРИХ ДОМАЋИНА“

Шабачка Канцеларија за младе учествовала је у пројекту „Град добрих домаћина“, који реализује Канцеларија за младе из Новог Пазара
Већ дужи низ година новопазарска канцеларија за младе у сарадњи са Уједињеним нацијама спроводи мултикултуралне програме у оквиру пројекта „Унапређење људске сигурности у југозападној Србији.“ У оквиру овог програма, после манифестације „Снага различитости“, од 2013. године реализује се пројекат „Град добрих домаћина“. Међу гостима овогодишње манифестације нашли су се и представници шабачке Канцеларије за младе, који су током тродневног боравка били смештени у Пријепољу.
- Веома нам је драго што су колеге из Новог Пазара позвали нашу организацију да учествујемо у традиционалном пројекту. Циљ манифестације је повезивање ученика основних школа са подручја читаве Србије, и братимљење школа из различитих региона. Канцеларија за младе града Шапца се побратимила са Канцеларијом за младе из Пријепоља, а прилику да се упознају и друже са својим вршњацима из југозападне Србије имало је 36 ученика из Основне школе „Лаза Лазаревић“ и Основне школе „Јанко Веселиновић“. Захваљујем се руководству ових школа које су препознале значај догађаја и указале поверење Канцеларији за младе. Захвалност дугујемо и организатора, како на самом позиву, тако и на условима боравка и пажњи коју су нам посветили. Осим Шапчана, у пројекту „Град добрих домаћина“, учествовали су представници Лознице и Јагодине. Сусрете је обележило добро расположење, дружење и склапање нових пријатељстава, истакла је директорка Канцеларије за младе Нела Мехмедовић.
Уједињене нације и Канцеларија за младе Нови Пазар желе да управо кроз братимљење школа поново оживе некадашњи програм размене ученика.

М.С.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa