Инфо

12. март 2015.12. мар 2015.
ИСЕЧЕНИ ПЛАСТЕНИЦИ ДОБИЈЕНИ ИЗ ДОНАЦИЈА

ЉУДИ СУРОВИЈИ ОД ПРИРОДЕ

Мајске поплаве највише штете на подручју Шапца нанеле су Оридском басену. Велики број кућа био је у потпуности под водом, а усеви који су многима од ових људи били једини извор прихода стопостотно су уништени. Хуманитарна помоћ која је касније пристизала донекле је ублажила ситуацију. Међутим, још једном се показало да људи умеју да буду суровији од природе.
Породица Дејана Арсеновића из Орашца у мају је остала без целе повртарске производње. Вода им је уништила и комплетно покућство. Ових дана људском руком исечено је десет пластеника које су добили за обнову производње. Штета је око 150.000 динара, али је питање и шта ће сада бити са усевом лука који се налазио испод, а под исте најлоне требала је ускоро да буде посађена и салата.
-Нико ми није претио. Председник сам Месне заједнице и члан Српске напредне странке, па мотиве можда треба тражити ту. Кућа ми је такође обновљена из донација па се питам да ли треба да страхујем и да ће неко њу да запали, каже Арсеновић.
Штета је примећена у петак ујутру, а претпоставља се да је начињена претходно вече, јер је у току ноћи падала киша. На једном делу пластеника исечени су правилни полукружни “прозорчићи“, а остало је уништено у потуности.
Полиција је изашла на лице места и направљен је записник. Оно што посебно забрињава је чињеница да ово није усамљен случај.
Зорану Јанићу из Миокуса такође су пре око месец дана исечена четири пластеника. Пре тога у још два домаћинства у овом селу на сличан начин учињена је штета.
Заједничко за све је да су добили донације за обнову након поплава. Доста притужби је било на расподелу помоћи. Много је оних који су се жалили да су добили мање него неко од кога су били више поплављени. Ипак, након овога поставља се питање, да ли ће уништавање туђег задовољити нечији осећај да му је нанета неправда.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa