Инфо

12. март 2015.12. мар 2015.
ПРЕДАТА ПЕТИЦИЈА У МИНИСТАРСТВО

ЗЕЛЕНИ ПОДЕЛИЛИ ЈЕДИНИЦЕ

У Народној скупштини Републике Србије, Зелени Србије су одржали конференцију за новинаре о акцији “За Шабац без опасног отпада“, на којој су говорили председник Зелених Србије и народни посланик Иван Карић и председник Покрета за Шабац Зелених Србије др Дејан Павловић.
Према Карићевим речима, “систем управљања животном средином у Србији практично не постоји, брига за животну средину мора да буде под окриљем посебног министарства, јер, екологија није бацање новца, него заштита здравља и нова могућност за привреду земље“.
Петиција са 11.111 потписа грађана Шапца који траже хитно уклањање опасног отпада са подручја града, предата је скупштинском Одбору за заштиту животне средине и ресорном Министарству.
- Петицију је потписало 20% грађана и грађанки Шапца који траже да се еколошка бомба из града измести што пре. Број потписа састоји се од пет јединица. Једну смо дали актуелном Министарству пољопривреде и заштите животне средине које затвара очи пред овим проблемом. Другу додељујемо надлежним инспекцијским органима који деценијама нису обављали свој посао, због којих су нагомилане хемикалије претиле да угрозе не само Шабац, него и подручје Балкана за време прошлогодишњих поплава. Трећу додељујемо свима у претходним министарствима који су се бавили питањем животне средине, јер су, кршећи Устав Републике Србије, спречавали информисаност о постојању, врсти и количини опасних материја. Четврта јединица је за комплетну Владу на челу са Александром Вучићем, од које тражимо да се питање опасног отпада на територији целе Србије уврсти на листу приоритетних циљева, а пета је за све нас због ниске еколошке свести, изјавио је др Павловић и додао да без обзира што Зелени нуде помоћ у решавању питања опасног отпада, до сада није било одговора од стране званичника.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa