Инфо

12. март 2015.12. мар 2015.
ПОВОДОМ ДАНА ЖЕНА У БИБЛИОТЕЦИ “ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ“

ХРАНЉИВО КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ

Поводом Осмог марта у библиотеци коцељевачкој је приређен књижевни сусрет са Вањом Булићем. Читаоница је била премала да прими све поштоваоце лика и дела овог новинара и писца, а дружењу са њим је претходила сада већ традиционална изложба пита и колача у холу ове установе. Стога је писац у посвети Библиотеци записао:“ Дивно сећање на једино хранљиво књижевно вече у мом животу“.
Присутни су те вечери имали прилику да погледају и слике и предмете од стакла са Ликовне колоније уметника завичајаца.
- Веома ми је драго што је одзив пекара и посластичара из Коцељеве као и домаћица био велики и што успевамо да у континуитету организујемо ову изложбу. Традиционалну изложбу “Вез, гоблен, чипка“, која се већ 45 година организује у библиотеци, смо ове године преместили у време трајања Фестивала зимнице, а осмомартовски програм смо попунили књижевним сусретом са писцем Вањом Булићем - рекла је организатор програма Босиљка Павловић.
Изложба пита и колача је по први пут имала и хуманитарни карактер. Наиме, од изложбених производа направљени су пакети који су дистрибуирани корисницима Центра за социјални рад.
- Верујемо да ће ово прерасте у традицију и желимо да библиотека буде друштвено-користан и социјално-одговоран члан заједнице - напоменула је Павловић.
В.Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa