Инфо

12. март 2015.12. мар 2015.
У ГРАДСКОМ УДРУЖЕЊУ ПЕНЗИОНЕРА ОТВОРЕН ГОДИШЊИ ТУРНИР ШАХ СЕКЦИЈЕ

ПОВУЧЕН ПРВИ ПОТЕЗ

Свечаним повлачењем првог потеза председница Градског удружења пензионера града Шапца Милена Ћорилић отворила је Годишњи турнир Шах секције протеклог понедељка.
-Врло су активни. Ова секција заиста пуно ради. Ту су увек. Друже се, иду на такмичења у друга места и постижу добре резултате. Ја им и овог пута желим да успешно турнир доведу до краја ““ додала је председница.
Око четрнаест такмичара током наредних дана опробаће своју вештину на шездесет четири поља по Бергеровом систему паровања истовремено примењујући у потпуности најновија ФИДА правила шаха која су ступила на снагу прошле године у јуну.
-Годишњи турнир, односно првенство Шаховске секције, има за циљ да одреди екипу шахиста, пензионера играча, који ће представљати Шах секцију у сусретима са другим екипама Шах секција пензионера и клубовима са којима успемо да остваримо сарадњу. За првопласиране Градско удружење је донирало одређену новчну суму којом ћемо према рангу и постигнутим резултатима наградити играче. Секција окупља између педесет пет и шездесет пет чланова који плаћају чланарину али код нас могу доћи сви љубитељи шаха. Све нас окупља љубав према шаху ““ рекао је Иван Такач, секретар Шах секције.
Колика је заиста та љубав сведочи и податак да после скромног почетка од пре двадесетак година Шах секција данас с правом може рећи да окупља велики број изузетно талентованих играча.
- Нисмо имали практично ништа али вођени ентузијазмом полагано смо годинама стварали. Сад смо створили једну праву секцију где пензионери који воле шах могу да се одморе, играју и на леп начин проводе слободно време. А шах, што ја увек кажем, ко га је измислио тај је генијалац. То је игра која пружа неограничен број шанси. Ко воли шах и ко га мало зна он у томе баш ужива. Одлично функционишемо у Шапцу а имамо и сусрете са нашим колегама из других места, Богатића, Бијељине, Лознице. Сад смо то мало проредили због финансијске ситуације ““ истакао је Момчило Гајић, један од оснивача Шах секције.
Затварање Годишњег турнира и додела награда најбољима планирано је за 27. март.

О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa