Инфо

12. март 2015.12. мар 2015.
ОДРЖАНО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У КРОСУ

НАЈБОЉИ АМЕЛА И НЕМАЊА

Протекле суботе Шабац је био домаћин 64. Првенства Србије у кросу. На новој стази на Старом граду учествовало је више од 350 такмичара из 39 атлетских клубова из целе Србије. Организатор је био АШК Темпо, а покровитељ је био град Шабац. Шабац је последњи пут био домаћин државног Првенства 1953. године.
Најбољи атлетичари у Србији потврдили су свој ниво. Шапчанин Немања Церовац, атлетичар АК Црвена Звезда, био је први у конкуренцији сениора на 8.000 метара. Најбоља сеониорка на стази од 5.000 метара била је Амела Терзић из Новог Пазара.
Нађа Церовац из АШК темпо постала је првакиња државе у јуниорској конкуренцији. Највећа нада АШК Темпо Јагода Зечевић морала је да одустане због повреде.
Динамо из Панчева је био први у укупном пласману, док је АШК Темпо изборио треће место.
Првенство је отворио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Трчало се први пут на новој стази на Старом Граду. Борко Антонић навео је да је изузетно задовољан инфраструктуром. Генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић објаснио је да ова организација више неће стајати иза такмичења која се организују на хиподромима, јер су локалне самоуправе издвајале средства за уређење коњичких стаза, а то се рачунало као давања за атлетику.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa