Инфо

12. март 2015.12. мар 2015.
ПРИЗНАЊЕ ЗА ШАБАЧКОГ СПОРТИСТУ У НЕМАЧКОЈ

РЕЗУЛТАТИ НЕ ПОЗНАЈУ ГРАНИЦЕ

Шапчанин Милош Станковић, играч-тренер немачког кошаркашког клуба „ТСГ Њестерстеде“ проглашен је за најбољег спортисту округа Амерланд, у немачкој покрајини Доња Саксонија
Таленат, рад и успех не познају границе, језичке баријере, националну и верску припадност. Потврде тог аксиома најчешће стижу из држава развијеног света, а лауреати су често, пореклом, са наших простора. Последњи пример у низу је и признање које је Милош Станковић, рођени Шапчанин добио у Доњој Саксонији. Милош је постао први „странац“ који је изабран за спортисту године округа Амерланд, по избору регионалног листа „Норд Њест Зеитунга“. Прве кошаркашке кораке 26-годишњак је направио у ОКК „Шабац“, под надзором тренера Предрага Мушицког, а жеља за напредовањем га је потом, преко Београда, одвела у Немачку.
- У ОКК „Шабац“ тренирао сам до 2005. године. Потом сам прешао у КК „Суперфунд“ где сам играо годину дана. За време мог боравка у Београду добре игре препознао је тренер Срђан Кларић, који ми је предложио одлазак у Немачку, у „ЕЊЕ Баскетс Олденбург“. Ту сам одиграо једну сезону прве јуниорске лиге Немачке одакле прелазим у први тим „ТСГ Њестерстеде“ који игра Регионалну лигу. Њестерстеде је мали град на северозападу Немачке, у Доњој Саксонији. Пре пет година прихватио сам понуду руководства клуба да постанем тренер екипе, а да истовремено и наставим да играм. Тренутно тренирам пионирску, кадетску, јуниорску и сениорску екипу, где сам и даље активан и као играч. У претходне четири године бележили смо завидне резултате, како са млађим категоријама, тако и са првим тимом. Потврда добрих резултата је дошла кроз номиновање за спортисту године, округа Амерланд, од стране регионалног дневног листа „Норд Њест Зеитунга“. Читаоци су гласали и у конкуренцији пет спортиста из различитих спортова сам однео победу. На моје велико задовољство постао сам спортиста године Амерланда за 2014. годину. Ова манифестација се организује 17-ти пут заредом и први пут се догодило да је неко „са стране“™“™ добио ову награду. Ово је огромно признање за клуб и мене, и још један доказ да се мој рад препознао у страној земљи. Такође, ово велико признање је обавеза да и даље дајем максимум на сваком тренингу како би клуб и даље напредовао и бележио добре резултате, каже Милош Станковић.
Вишегодишњи уговор обавезује Станковића на још преданији рад. Заједнички циљ младог тренера и руководства тима је да у предстојећем периоду клуб из регионалне лиге уведу у виши ранг такмичења.

М.Максимовић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa