Инфо

12. март 2015.12. мар 2015.
ФУДБАЛ ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ ““ 16. КОЛО

ОДБРАЊЕН ПЕНАЛ И ПОНИШТЕН ГОЛ

БСК ““ Мачва 1:0 (0:0)
Борча ““ стадион ФК „БСК“. Судија: Александар Живковић ( Ниш), помоћници: Слађан Рајковић (Обреж) и Милош Јовановић (Зајечар). Жути картони: Станковић, Јовановић и Ивић (БСК), Добрашиновић и Окоро (Мачва). Стрелац: Мићун Бујишић (БСК).
БСК: Пулетић, Стојковић, Грбић, Петрић, Лукић (Станковић), Ивић, Дабић (Лапчевић), Стојковић, Кордић, Јовановић, Ахметовић (Бујишић).
Мачва: Степандић, Пејовић, Спасеновић, Радовановић, Продановић, Ђукановић, Крмар (Рубен), Добрашиновић (Срдић), Живановић, Милинковић, Томић.
Пролећни део и наставак првенства одигран је прошле суботе, пошто је због лоших временских услова и великих падавина исти одложен за једну седмицу. Нажалост, услови за игру били су изузетно лоши а више од половине терена било је под водом. Већ после десетак минута игре, терен се претворио у блато. Нису постојали објективни услови за игру. Било је питање само ко ће се боље снаћи у немогућим условима.
Борча је Мачву сачекала са неколико старих и искусних играча, који нису променили средину и са остатком подмлађеног састава. Играли су изузетно ангажовано и агресивно од самог старта. Првих десетак минута домаћи су извели три корнера, да би после тога Мачва преузела иницијативу. Гости су имали више од игре. Мачва је после шута Крмара, који је одбранио голман домаћих Пулетић, постигла гол. Лопта се одбила до Добрашиновића, који је притрчао и послао лопту у мрежу, али је уверење помоћног судије било да је Добрашиновић био у офсајд позицији па је гол поништен.
У наставку сусрета, услови за игру су били апсолутно немогући. Оба тима нису могла да направе било какву акцију. Играло се углавном на средини терена а општи утисак је био да се гол неће постићи. У 79. минуту, у шеснаестерцу Мачве, догодио се контакт телима, домаћег играча који није био у шанси и новајлије Мачве, Рубена, што је за главног судију Живковића, било довољно да казни госте, најстрожом казном и досуди једанаестерац за домаћи БСК. Степандићева одбрана са беле тачке није била довољна да се бар бод донесе у Шабац, јер је резервиста Бујишић, на одбијену лопту, из мртвог угла успео да погоди циљ. До краја утакмице, Мачва је имала два обећавајућа напада која није успела да реализује, па се прекидима и избацивањем лопте БСК спасао и сачувао сва три бода.

Интересантан је и податак да Мачва већ седам или осам сезона и јесење и пролећно прво коло губи, без обзира да ли је гост или домаћин. Такође, Мачва није победила у претходних петнаест утакмица када је на полувремену резултат био нерешен.
Наредно 17. Коло Мачва је играла јуче, дочекавши екипу Бежаније, која је такође на старту пролећног дела доживела пораз, па је за обе екипе утакмица од великог значаја. За викенд, у недељу Мачва гостује екипи Петровца, а извештаји са ових утакмица биће у наредном броју „Гласа Подриња“.

Слободан М. Теодоровић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa