Инфо

12. март 2015.12. мар 2015.
ТЕКВОНДО КЛУБ ШАБАЦ

ЗЛАТО И БРОНЗА

Протеклог викенда, у Холандском граду Ајдховену, одржан је 42 по реду отворени међународни теквондо турнир „Дач опен 2015“, који је високе Г2 класе и најјачи у Европи. На дванаест борилишта у три дана за медаље се борило преко 2.000 такмичара из близу 100 земаља из целог Света. Репрезентација Србије је бројала око 90 такмичара а међу њима, из теквондо клуба „Шабац“, су наступила два кадета, Марко Марковић и Матеја Вучинић.
Марко Марковић је освојио златну медаљу у категорији до 65 килограма, победивши у финалу грчког такмичара, док је Матеја Вучинић бронзану медаљу у категорији до 57 килограма осигурао победом над Немцем али је полуфинале изгубио од Мађара који је касније освојио злато.
- Резултат наших такмичара у Холандији је раван подвигу јер на оваквим турнирима је за борце велики успех и свако пређено коло. Поносни смо јер је Марко једини мушки такмичар репрезентације Србије који је освојио злато. Освајањем медаља на „Дач опен 2015“ Марко Марковић и Матеја Вучинић су сигурни репрезентативци Србије за одлазак на Европско кадетско првенство које ће бити одржано у Стразбуру у Француској ове године, почетком јула месеца. Сада нас не оптерећује јурњава бодова на међународним турнирима па ћемо се посветити припремама по свом оптималном плану.
Предстојећег викенда идемо на кадетско првенство Србије у Београд и очекујемо добре резултате нашег младог тима који је по свим показатељима најперспективнији у Србији и надамо се да ће тако и остати, рекао нам је Јован Дедић тренер теквондо клуба “Шабац“.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa