Инфо

12. март 2015.12. мар 2015.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

УДАХНИМО НОВО ВРЕМЕ

Ова Баба Марта се баш натопрчила на нас. Те снег, те киша, те ветар... само понеки сув дан. Ако смо већ намерили у ту савршену и уређену Јевропу, е па онда би требало мењати и временске прилике, односно неприлике. Неће то моћи тако, ми Срби напред, клима назад. А јок.
Једно наравоученије каже “Удахните ново време“. Вала баш, само што се ми нећемо нешто наудисати лепоте. Нит су нам наклоњене те временске прилике, а ни оне животне које чине стандард. Једва ди“™ућемо.
Пишу медији о једном Амеру кога су прогласили највећим баксузом на свету. Веле, купио човек тикет, освојио милион долара, па у међувремену изгубио тај исти лоз и ником ништа. Мора да је тај срећник наше горе лист. Тако и ми извучемо којекакве премије, али их ретко ко добије.
Тамо негде у поменутој Јевропи, они што немају шта паметније да раде, у археолошким ископавањима пронашли и две переце старе око триста година. Ето ти сад, и то му дође као нека занимљивост. Па код нас су могли наћи не две већ много више, и то без ископавања.
Обележен и светски дан спавања. Е свашта. Додуше, ово је у оквиру медицинског аспекта, само што је то код нас и ван научног проучавања присутно у великој мери. Нарочито дневно спавање, које многи заступају и у оквиру радног времена. Чак и будни, спавају.

И кад смо код тих научних сазнања, Светска здравствена организација оценила је да милиони младих људи ризикују да изгубе слух због слушања гласне музике. Па зато су наши млади антислухисти. Као и већина музичара, фалширају по слуху.
Најављено је да ће Репрезентативни Полицијски синдикат Србије организовати сутра протестну шетњу од Владе до зграде Председништва. И шта сад да очекујемо, да ће их у том процесу обезбеђивати народ, па ако буду несташни, прорадиће врљике, јер народ нема пендреке.
Поједини наши политичари препиру се, што би народ рекао надлајавају се, преко јавних гласила. Па један поручио другом којешта преко новина а овај одговорио сличне којештарије преко телевизије. И тако из дана у дан. Што ли се лепо, као сав остали народ, не нађу па у самоћи исвађају и изнаружују а не да оптерећују овај и онако оптерећени народ.
У Шапцу недавно одржан сајам рукотворина, старих и уметничких заната назван “Етно базар“. Ех, да је назван “Пазар“, можда би се и више куповало, овако се више базарило. Да се напоје очи, увек гладне, нарочито кад је џеп празан.

БРАНКО ЈЕЛИЋ

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa