Инфо

19. март 2015.19. мар 2015.
ОТВОРЕНА АМБУЛАНТА ЗА ФИЗИКАЛНУ МЕДИЦИНУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ

ДОСТУПНЕ НАЈСАВРЕМЕНИЈЕ МЕТОДЕ ЛЕЧЕЊА

Шабац је од понедељка богатији за савремену амбуланту физикалне медицине и рехабилитације Физикал центар Бy СМА. Свечаном отварању су присуствовали представници града, спортисти и представници медицинске струке.
Бивши рукометаш Вукашин Рајковић објаснио је да се на идеју о оснивању центра дошло када је његов пријатељ повредио ахилову тетиву, а у Шапцу није имао адекватне услове за лечење. Кроз разговор са др Миланом Милеуснићем, који је сада и директор, из Београда спонтано је дошло до сарадње.
-Родила се пословна сарадња из пријатељства. Ми смо практично др Милеуснићу продужена рука овде, јер он у Београду има приватну клинику и ради ово већ годинама, рекао је Рајковић.
Специјалиста физикалне медицине и рехабилитације, др Милан Милеуснић, навео је да поред различитих видова дијагностике, практично неће бити терапијске процедуре везане за физикалну медицину и рехабилитацију, која неће бити покривена. Најавио је немедокаментозно лечење остеопорозе апаратом биодензити, као и иновативне методе за лечење спортских повреда за веома кратко време.
Заменик градоначелника Немања Пајић истакао је да ће град увек подржати предузетнички дух код младих људи.
-Мислим да то недостаје Србији и на томе треба да радимо. Поред тога што Шабац има модеран центар за физикалну медицину и рехабилитацију, овде ће запослење наћи четири физиотерапеута и четири доктора медицине. Такође, шабачки спортисти више неће морати да иду да траже помоћ у Београду и Бањи Ковиљачи, рекао је Пајић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa