Инфо

19. март 2015.19. мар 2015.
ПОКРЕТ ДВЕРИ ОДРЖАО ПРОТЕСТ

ПРОТИВ БЛЕРА

Покрет Двери одржао је у суботу у Београду протест на ком је учествовало неколико хиљада људи. Скуп је организован да би, како су навели, указали на погубну политику Владе Србије.
-Митинг “Против Блерове Владе“ организован је зато што сматрамо да је довођење Тоније Блера за саветника у Влади понижавајући потез премијера. Чињеница да је бивши градоначелник Шапца Душан Петровић подржао овај чин јасно говори да ми тренутно у Скупштини немамо опозицију. Човек који је инсистирао да се Србија бомбардује 1999. године, који је кривац за више од 2.000 жртава, уништену инфраструктуру, болнице, школе, срушене мостове, не сме и не може да буде учесник политичког живота у Србији. Такође се јасно противимо и уласку Србије у НАТО из истих разлога, рекао је Александар Јаковљевић из шабачког одбора Двери, на конференцији коју су организовали на дан почетка бомбардовања.
Милош Живковић је најавио серију протеста Двери у већим градовима Србије, чији ће циљ бити превремени избори.
-То је начин да се патриотске снаге врате у парламент и да се чује реч већине српског народа. Више од 50 одсто грађана Србије је против уласка у ЕУ и НАТО. Већина грађана Србије је против смањења пензија и плата, распродаје српских фабрика, продаје Телекома и ЕПС и они немају да искажу свој став, рекао је Живковић.
Двери су своје наводе у форми захтева предали Влади Републике Србије, а РТС молбу да као национална информативна кућа омогући сучељавање ванпарламентарне опозиције са ставовима власти. На суботњем протесту окупљенима се обратио и редитељ Борис Малагурски.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa