Инфо

19. март 2015.19. мар 2015.
САНАЦИЈА КЛИЗИШТА У КРИВАЈИ

ПУТ ПОНОВО У ФУНКЦИЈИ

По налогу Дирекције за путеве града Шапца прошле недеље обављена је хитна санација клизишта које је пресекло пут Криваја - Доње Црниљево
Оно што се није догодило у мају прошле године десило се почетком марта. Прошлогодишње временске непогоде покренуле су земљиште на неколико места, а овогодишње обилне падавине узроковале су обрушавање брда у Криваји, на путни правац који ово место повезује са Доњим Црниљевом. По налогу Дирекције за путеве, санација клизишта почела је одмах по побољшању временских прилика.
- Локални пут Криваја-Раскршће био је пресечен због обилних падавина и обрушавања земље. Проблеми су настали још у мају прошле године, а ескалирали су продубљивањем клизишта пре три недеље. Срећа је што се клизање дешавало у вертикалној равни, те није дошло до комплетног прекида пута. Сачекали смо да се време стабилизује и за пет дана смо успели да санирамо путни правац и поново га учинимо проходним. Насуто је око 300 кубика камена, што је омогућило да део житеља Криваје поново буде спојено са центром села и са градом. Прекид пута условио је то да су неколико дана морали да иду обилазним путевима, често и до 20 километара дуже. Пратићемо шта се дешава, и уколико се клизање тла заустави, вратићемо пут у првобитно стање, односно асфалтирати ову деоницу у дужини од око 150 метара, рекао је Миодраг Филиповић, директор Дирекције за путеве.
Мештани Криваје захвални су надлежнима на брзој реакцији, али очекују њихову помоћ и у санацији клизишта у домаћинствима и на пољопривредном земљишту.
- Оваквих случајева, до прошле године, није било. Ове године се јавило велико клизиште, које је условило обуставу саобраћаја. Драго нам је да сви мештани, али и остали житељи Шапца, који су користили пут за везу са Лозницом и Крупњем, поново могу да користе ову саобраћајницу. Клизишта су се покренула и у неколико домаћинстава, али и на њивама и малским путевима. Она која се налазе на пољопривредном земљишту и малским путевима се санирају, док нам већи проблем представљају клизишта у домаћинствима. Људи су нам се обраћали за помоћ, ми ћемо контактирати и градске службе да помогну, јер нам је жеља да људи што пре реше проблеме које имају. Санација ће се извести тамо где постоји могућност трајног решавања проблема клизања земље, док ће они који се налазе на локацијама које се не могу осигурати, морати да нађу нову локацију за своје куће. Уколико дође до таквиг сценарија, сви ћемо им помоћи, поручио је Драгутин Ђукановић, председник Савета месне заједнице Криваја.
Насипање пута завршено је прошлог четвртка, а уколико не буде новог померања тла, саобраћајница ће ускоро поново бити асфалтирана. Вредност изведених радова на санацији клизишта износи око милион динара.
М.Максимовић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa