Инфо

19. март 2015.19. мар 2015.
ОДРЖАН СКУП САВЕЗА УДРУЖЕЊА МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА ПРЕДШКОЛСКИХ УСТАНОВА СРБИЈЕ

ЗА ДОБРОБИТ ДЕЦЕ

Предшколска установа „Наше дете“ током протеклог викенда била је домаћин Комисије за селектирање радова који су по конкурсу пристигли у Савез удружења медицинских сестара предшколских установа Србије. Изабрани радови биће представљени на „Стручним сусретима“ који ће бити одржани од 4. до 7. јуна на Златибору у Студентском одмаралишту „Ратко Митровић“ уз подршку Министарства просвете.
- Ми представљамо репрезентативно струковно удружење које ради на територији Србије под покровитељством Министарства просвете у складу са прописима и припремамо 18. Традиционалне стручне сусрете медицинских сестара прешколских установа Србије. Од пре неких шест или седам година заједно са нама су и медицинске сестре васпитачи који раде у Републици Црној Гори и Републици Српској. Комисију чине чланови Управног одбора Удружења, председници, потпредседници, секретари и чланови региона. Са нама су овде и просветни саветници Школске управе са седиштем у Новом Саду и Београду Весна Јовицки и Јерка Ђорђевић. Имамо директоре предшколских установа, Савског венца, Раковице. Ту нам је гошћа Сенка Вуксановић из Јавне предшколске установе са Цетиња и др Андрија Пештерац као експерт из области педагогије физичког ““ рекла је струковна медицинска сестра Јадранка Спасић, председница Савеза удружења медицинских сестара која ради у предшколским установама Србије.
Од осамдесет седам радова који обухватају разне истраживачке развојне области у раду са децом одабраће се најбољи.
- На нама је овде да погледамо квалитет тих радова, да неке ствари дорадимо и припремимо за презентацију на „Сусретима“ где цела Србија долази. Ми овде процењујемо квалитет радова по одређеним критеријумима тако да на основу тих ствари дајемо повратну информацију ауторима, итд. Просто тежимо да подигнемо ниво компентенције с једне стране, а и непосредно праксу рада са децом да би тај развој деце био на вишем, солиднијем нивоу. Прошле године, као и ове, акценат смо ставили на моторику. Здрави стилови живљења су нешто што је наша неминовна перспектива и то мора да се почне од јасленог узраста. То је тај холистички приступ. Гледамо пре свега добробит деце. То је суштина, да деца стварно у томе уживају али да то буду квалитетне активности у сарадњи са родитељима ““ додао је др Андрија Пештерац, председник Комисије већ четврту годину за редом.
Ове године међу радови нашло се и пет пројеката Предшколске установе „Наше дете“ која се већ годинама уназад на „Стручним сусретима медицинских сестара васпитача“ представља са квалитетним пројектима.
- Ми сваке године учествујемо са радовима. Наше медицинске сестре праве пројекте заједно са нашим сарадницима. Драго ми је што се ове године скуп одржава овде, што Комисија ради у Шапцу. Могу да кажем да се Предшколска установа што се тиче васпитно-образовног рада рангира јако високо у Србији а ту су и резултати. Сваке године имамо пројекте на нивоу Србије где представљамо своју установу како васпитачи тако и медицинске сестре ““ истакла је директорка Марица Вулетић.
Представнике Савеза медицинских сестара васпитача, чланове Управног одбора овог струковног удружења, директоре предшколских установа и стручне сараднике психологе, педагоге и логопеде прошлог петка у сали Хотела „Слобода“ поздравио је и заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.
- Васпитачима поверавамо највредније што имамо ““ нашу децу. Зато је важно да они буду стручни и посвећени, а унапређењу њиховог знања и стручности доприносе управо овакви скупови. Шабачка установа је домаћин колегама из целе Србије управо зато што се одговорно ради и брине о деци у овој установи. Сигуран сам да ће размена искустава и на овом скупу у Шапцу допринети будућем добром и успешном раду са најмлађима - рекао је заменик градоначелника Пајић.
О. Гавриловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa