Инфо

29. април 2010.29. апр 2010.
ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА СРБИЈЕ

РЕГИОНАЛНО ИСПРЕД НАЦИОНАЛНОГ

Подела Србије на регионалне целине значајан је корак у процесу децентрализације. Њиме би се, како наводе неки стручњаци, омогућио бржи приступ Европским фондовима и равномернији економски развој Србије.
- Регионализација је пре свега настојање да се смањи значај националног а да се подстакне сарадња која је у интересу грађана различитих региона. Европска унија одваја велике паре за пројекте у којима конкуришу регије, а да би Србија учествовала у расподели тих средстава неопходна је њена регионализација. Поделом на регионе ће бити омогућен већи прилив средстава која ће бити искоришћена за изградњу инфраструктуре, реализацију пројеката из области културе, свега онога што ће подићи квалитет живота самих грађана без обзира којој држави припадају.
Регије неће имати никакве органе власти, нити изборе, тако да Шабац овом поделом нити губи, нити добија ако није центар. Сви градови имају подједнаке услове, а тренутно мислим да је наш највећи приоритет развој привреде а не да ли ћемо бити центар одређене регије.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa