Инфо

26. март 2015.26. мар 2015.
ИН МЕМОРИАМ

СеЋање на наШу Кари

Кари Хелен Даехли, медијски стручњак и дугогодишњи тренер графичких уредника локалних медија преминула је 18. марта после краће болести. На графички изглед локалних новина у Србији и у срцима људи који су имали срећу да је познају оставила је дубок траг.
Локални медији у Србији, захваљујући помоћи Норвешке Народне помоћи пре десетак година имали су прилику да први пут се сусретну са Кари Хелен Даехли. Од тог првог сусрета у Крагујевцу, па до јесени 2010. године када је последњи пут држала тренинг опет у Крагујевцу, сусретали смо се најмање два пута годишње. За то време, Кари је као мало ко од тренера из иностранства постала наш друг, саборац, партнер... Умела је да на прави начин доживи локалне медије у Србији, баш као да је из њих потекла, да их упути и пренесе искуство већих, да их подстакне да буду бољи... Преко 20 локалних медија, чланица ПУ “™“™Локал прес“™“™ доживело је трансформацију графичког дизајна у том периоду, при чему је Кари инсистирала да очувају свој идентитет, боју и мисију....
Кари Хелен Даехли је започела рад у медијима Норвешке половином осамдесетих година прошлог века. Семинаре графичког дизајна започела је у Србији почетком двехиљадите да би последње године у Србији провела уз чланство ПУ “™“™Локал преса“™“™.
Последњи пут Кари је била у посети Крагујевцу августа 2014. године. Никада није престала да мисли на локалне медије у Србији, пратила их је и живела са њима.
Управо стога чланице “™“™Локал преса“™“™ су изгубиле великог пријатеља, ванредног учитеља и дивног сарадника. Нашу Кари....

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa