Инфо

26. март 2015.26. мар 2015.
КОЦЕЉЕВА

ОПШТИНСКО ВЕЋЕ

У понедељак, на заједничкој седници са Надзорним одбором, чланови већа су након разматрања анализе стања путне мреже на територији општине Коцељева и извештаја рада за протеклу годину усвојили измене и допуне програма пословања и финансијског плана Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и изградњу општине Коцељева за 2015.
Према речима директора овог јавног предузећа Драгана Милинковића до измена је дошло превасходно због промена у инвестиционом делу програма од почетка године до данас. Наиме, поједине инвестиције, које су првобитно биле предвиђене да се реализују преко овог јавног предузећа, биће преусмерене на надлежна државна предузећа и локалну самоуправу.
- На пример у уличном систему је дошло до промена. Због измењене трасе за транзитни саобраћај након пада моста да државном путу, улице су у катастрофалном стању. Ми смо планирали да реконструишемо Немањину улицу постављањем асфалтног бетона на око пет хиљада квадрата. Међутим, то ће сада на себе преузети држава која ће ову улицу реконструисати до Ватрогасног дома. Општина ће урадити део од Ватрогасног дома до Дома здравља, односно до Подгорске улице. Има ту и низ других промена не само у уличном систему већ и у области електро и канализационе мреже - рекао је Милинковић.
На питање члана већа Јована Димитријевића да ли је предвиђена и реконструкција сада јединог моста на Тамнави у Коцељеви, преко којег је, како је рекао, прешла сва сила и терет начелник одељења за привреду, пољопривреду и туризам Миодраг Тадић је одговорио да је санација и адаптација овог моста предвиђена државним програмом обнове.
- Чим се заврши изградња моста који је срушен у мајским поплавама, тражићемо реконструкцију и моста код Рауха. Према пројектној документацији то ће коштати око 32 милиона динара - рекао је Тадић.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa