Инфо

26. март 2015.26. мар 2015.
АКТУЕЛНЕ ТЕМЕ У СЕОСКИМ МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

ЧиШЋење дивље депоније у Дреновцу

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић са сарадницима је прошле среде обишао три сеоске месне заједнице: Дреновац, Шеварице и Табановић. Приликом обиласка ових села, упознао се са проблемима мештана и актуелним темама у месним заједницама. У Дреновцу је по налогу Градске управе отпочело чишћење дивље депоније настале услед несавесног понашања грађана, и одлагања смећа поред пута. Градоначелник је напоменуо да ће се на следећој седници Скупштине града предложити одлука о одношењу смећа са сеоског подручја, која ће решити проблем настајања дивљих депонија по селима. По плану, од 1. јуна ће се створити услови за стално одношење смећа са села.
-Ако желимо да имамо чист град, онда сви заједно морамо да бринемо о томе. Градска управа ће учинити све што је у њеној моћи, да град остане чист, и да се уклоне све остале дивље депоније које постоје. Посвећени смо екологији и заштити животне средине, зато апелујем на грађане да не бацају смеће на оваквим местима и тиме праве дивље депоније, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Председник Савета МЗ Дреновац Драган Рељић каже да се чишћењем депоније решава велики еколошки проблем у селу. Он је уједно подсетио да је нагомилано смеће узрок зачепљења канала, који касније праве проблем ораницама.
-Испуњава се градоначелниково обећање од пре пар месеци да ће се очистити дивља депонија, на делу дреновачког атара према Сремској Митровици. Нажалост, због несавесног понашања грађана који су овде бацали смеће, дошло је до нагомилавања ђубрета, које је постало ругло овог краја. Овде ће бити постављен знак да је строго забрањено бацање смећа и контролисаће се да ли ће неко поново покушати да овде баца отпад, рекао је Рељић.
Градоначелник је посетио и Месну канцеларију у Шеварицама, где је са Станом Арсеновић, градским повереником, разговарао о њеним задужењима и обавезама, као и о процесу регистрације, односно пререгистрације газдинстава, који траје до 31. марта. Повереник је похвалила велики одзив мештана Шеварица за регистрацију односно пререгистрацију газдинстава, али је и апеловала на све пољопривреднике, који то нису урадили, да продужења рока неће бити, и да то могу обавити у својим месним канцеларијама закључно са 31. мартом.
Након обиласка Дреновца и Шеварица, градоначелник је са сарадницима посетио газдинство Милана Ивановића из Табановића, који се бави искључиво пољопривредном производњом. Ивановић је напоменуо да се тренутно на селу много ради, али да се тешко живи од пољопривреде. Похвалио је потез Градске управе, која је у овом периоду, када пољопривредници доста раде на њивама, омогућио да своја имања пререгиструју у својим селима, уз помоћ градског повереника или шефа месне канцеларије. Истиче да су на тај начин уштедели и новац за пут у град, као и време које би провели чекајући у редовима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa