Инфо

2. април 2015.2. апр 2015.
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ ПОКРЕТА ЗЕЛЕНИХ ЗА БОГАТИЋ

ПРИВРЕМЕНО СТОЧНО ГРОБЉЕ

На конференцији за штампу покрета зелених - Богатић, одржаној протекле недеље у овој варошици, Александар Фирауновић, председник зелених у овој локалној самоуправи са сарадницима, покренули су иницијативу за изградњу привременог сточног гробља за општину Богатић. Иницијативу су предали председнику Скупштине Александру Вуковићу и председнику општине Богатић Ненаду Бесеровцу.
Фирауновић је шире образложио иницијативу, предлогом да се обавеже Јавно комунално предузеће Богатић да о трошку општине пројектује и изгради привремено сточно гробље и организује његово коришћење. Навео је и конкретне примере на депонијама смећа у Бадовинцима и Салашу Црнобарском, где су евидентирали много лешева угинулих животиња.
- Отпад таквог порекла могао би се појавити и у исхрани људи, проузроковати епидемије несагледивих размера и директно угрозити животну околину, додао је Фирауновић.
Слична упозорења и подсећање на законску регулативу у овој области, чула су се и од представника републичке ветеринарске инспекције.
Председник Скупштине општине Богатић Александар Вуковић у свом обраћању присутнима, нагласио је да ће ова локална самоуправа учинити све да се присутни проблем реши али ограничавајући фактор су пре свега средства. На то је указао и директор ЈКП Богатић Слободан Ђурковић, који је подсетио да законска решења иду далеко испред могућности.
- За изградњу прописног постројења намењеног нешкодљивом одлагању животињског отпада и конфиската из кланица потребна су велика средства. Осим тога и нова запошљавања, која се нама ускраћују. Сиромаштво је опште присутно и морамо се прилагодити условима, тако да се овај проблем решава од случаја до случаја, каже Ђурковић.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa