Инфо

2. април 2015.2. апр 2015.
БЛАЖА КНЕЖЕВИЋ, ШЕФ ОДБОРНИЧКЕ ГРУПЕ СНС

У СЛУЖБИ ШАПЧАНА

Како бисте оценили функционисање градске Скупштине?
-Функционисање градске Скупштине је на најнижем нивоу од када се бавим политиком, а то је већ више од двадесет година. Сам систем и начин рада прилагођени су тако да се критика и расправа по тачкама Дневног реда сведу на најмању могућу меру. Посебна прича је Пословник о раду Скупштине који је буквално једнопартијски и служи да максимално заштити владајућу већину. Огромне замерке имамо и на саму припрему материјала за Скупштину јер је у већини случајева нетачан, допуну Дневног реда од 50 до 60 страна добијамо буквално један, два минута пред саму седницу па је немогуће проучити, а дешавало се да одређене одлуке које доноси владајућа већина нису у складу са Уставом и Законом. Уосталом, грађани то већ знају јер помно прате дешавања на седници, а путем директног преноса и лично увере у све наведено.
Шта бисте издвојили у раду Одборничке групе СНС?
-Одборничка група СНС се пре свега ставља у службу грађана Шапца. Велики број грађана обраћа нам се по бројним питањима везаним за проблеме у граду, односно неадекватног функционисања градских служби. Ми се трудимо да максимално изађемо у сусрет нашим грађанима и да те проблеме решимо. Одборничка група СНС у градском парламенту је изузетно доминантна у односу на остале што се види и кроз наступе на седницама Скупштине, а посебно на сада већ одлазећу градску власт. Власт Душана Петровића од 2000. године буквално није имала опозицију у граду, па отуда и овакав начин понашања према грађанима Шапца. Деловањем и наступима Одборничке групе СНС у граду, коначно су се стекли и услови да на следећим локалним изборима, који ће бити врло брзо, власт Душана Петровића, која већ предуго траје у овом граду, пошаљемо у политичку историју.
Ваша визија Шапца?
-Наш град уместо да напредује и да се развија тавори, па чак и назадује, што је недопустиво за град Шабац. Политичка гарнитура које је већ петнаест година на власти у Шапцу уништила је град кроз катастрофалне приватизације где су хиљаде радника остали без посла, а да све те године ниједна страна инвестицијама није дошла у наш град. То само по себи показује колико ова власти води рачуна о грађанима Шапца и колико је способна да води град. СНС је потпуно спремна да уз подршку грађана преузме одговорност за вођење града и покаже како се понаша једна озбиљна и одговорна власт. Основни задатак на којем већ радимо је разговор око довођења инвестиција у наш град у сарадњи са републичком Владом, запошљавање грађана и побољшање животног стандарда. Сигуран сам да ће се после победе СНС на следећим локалним изборима грађани Шапца ослободити лоше владавине „Заједно за Србију“ и кренти путем који Шабац заслужује.

С.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa