Инфо

2. април 2015.2. апр 2015.
ПОЧЕЛА СЕЗОНА КОЊИЧКИХ ТРКА

КАТЕГОРИЈА ДИКТАТУ А ТРАДИЦИЈА КОЦКАРУ

Пред око 2.000 гледалаца, на хиподрому, у Богатићу, сезона коњичких трка и званично је отворена, у недељу, на Цвети. Одржано је четири трке, од којих је једна, где су се такмичили мачвански галопери упрегнути у сулке.
У првом овогодишњем надметању спортских грла, старости три и више година победила је Примадона Пик, а у седлу био је Тика Вујковић. Друго место освојила је омица из Маова, Луна, коју је јахао Милан Конкољ. За њима у циљ - ушли су Севен и Калина. У другој трци, која је уједно била и најквалитетнија на отварању овогодишње сезоне, на дистанци од 1.300 метара, у самој завршници, победу је успела забележити Перфект Слипер, а њу је, у правцу добро одјахао Горан Крстић, другу позицију освојио је Џекрем, власништво Радише Радовановића из Богатића, а за њима у циљ ушли су Аша и Сутон.
У Хандикапу један, где су се надметали галопери од четири године и старији, победио је Диктат, којег је у току зимске паузе добро спремио за почетак сезоне Бојан Шендековић. Другопласирани Кеиптаун, није издржао налет у правцу Диктата, као ни трећепласирани Иглс Кол. У тој борби, у пласман је успео ући и Париз, који по потреби може трчати на свим такмичарским деоницама.
Иначе, први овогодишњи такмичарски дан у Мачви и Србији, затворили су сулкаши. У том надметању, у пробни галоп изашла су сва уписана грла. На стази дугој 1.400 метара, на самом старту Грло Коцкар и његов возач Рајко Угљешић, нису ништа препустили случајности или другом делу стазе. Од самог циља изашли су на чело и диктирали темпо. Током трке, било је доста промена у пласману а искусни Драган Живановић, који је седео на сулкама Лудвиг ван Гилета, није се пецао на ритам Коцкара и његовог возача, сачекао је половину правца и у из баријеру лако оставио своје ривале иза и освојио другу позицију. Принц кривајски, стигао је трећи а пласман је забележио и Ник, којег је возио Драган Симић.
Тако је завршено прво овогодишње званично коњичко такмичење у Мачви, уз досадну кишу, која као да се надметала са свим присутним тог дана. Треба истаћи, да такмичарска стаза није била адекватно припремљена а очигледно “š“šПолитичка трава“š“š са специјалним и кратким ризомом није била адекватна подлога првог такмичарског дана. После старта у Мачви, у недељу је, на потезу Хиподром у Шапцу а одмах и тркалиште крај „Цареве Ћуприје“ у Београду.
Б.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa