Инфо

9. април 2015.9. апр 2015.
ВАТЕРПОЛО КЛУБ ШАБАЦ

ЗАКУЦАЛИ НА ВРАТА ПРВЕ „А“ ЛИГЕ

Ватерполисти Шапца победили су у првој, од две баражне утакмице за улазак у Прву “А“ лигу, екипу Београда, и то у гостима. Бараж се игра на две добијене утакмице. Резултат прве био је 13:6, а Шапчани су направили значајну предност од четири гола разлике још у првој четвртини. Домаћинима тако није помогло ни што су друге две деонице успели да одиграју у своју корист. Најефикаснији у шабачком тиму био је Цветковић, који је гол домаћина погодио шест пута.
Друга утакмица игра се у суботу у Крагујевцу, где ВК “Шабац“ игра као домаћи. Победа са било којом разликом довољна је за пласман у најбољу лигу.
Председник Скупштине ВК Шабац, Ненад Живановић задовољан је резултатом, али сматра да он не осликава баш реалну слику, те да се не треба надати да ће имати лак посао у Крагујевцу. Истиче да су тимови приближно истог квалитета и да треба очекивати неизвесну утакмицу.
Евентуална трећа утакмица играће се 22. априла у Београду. Искрено се надамо да неће бити потребе да се она игра.
Ако Шапчани уђу у виши ранг такмичења биће то јединствен случај да се направи овакав успех у ватерполу, без базена. Већ десет година чували су статус прволигаша тренирајући и играјући у Новом Саду, Београду, Обреновцу, а последње сезоне домаћи базен им је Крагујевац.
Ове године коначно је извесно да ће Шабац имати свој базен. По свему судећи, пред шабачким ватерполистима је једна од најлепших сезона у 25 година дугом постојању.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa