Инфо

9. април 2015.9. апр 2015.
ОТВОРЕНА СЕЗОНА НА ШАБАЧКОМ ХИПОДРОМУ

ЗАПАЖЕНА ПОСЕТА УЗ БРЗИНУ И ПРИНЧЕВСКИ ШАРМ

Отварање сезоне коњичких трка на шабачком Хиподрому, традиционално на Ускрс, присуствовало је око 3.000 гледалаца, иако је киша у једном периоду одржавања такмичења претила да поквари прво овогодишње такмичење. Међутим, по ко зна који пут се показало да заљубљенике у тај спорт ништа не може да спречи да дођу на Хиподром. Трке су одржане на деоницама од 1.100 до 1.500 метара што је била прилика да тренери и власници спортских грла покажу шта су учинили у паузи између две сезоне. У првој трци ,,Алжир,, за грла од три године и старија, прво место припало је, Примадони Пик, док су у пласману били још Луна, Атос и Вигор. У другом галопском надметању, на стази од 1.200 метара, за трогода грла прво место освојила је омица Ружа Липолиста, у седлу са Њезијем. Друго место, заузела је Јуца, коју је у правцу добро одјахао Москов. У пласману су били још ““ Секурити Паи и Темоин.
Занимљива је била и трка ,,Маркиза,, у којој су се надметала поново грла од три године, а Патриција Голд, са Жељком Илићем у седлу, била је, најбржа а после тог двојца, у циљ су ушли Радовановићев Џекрем, који је за седам дана два пута заузео високо друго место. Акација из штале ,,Рашић“, коју је коректно припремио тренер Зоран Лукић, била је трећа а у плацу је била и Еби Театар. Сигурно је, најзанимљивији догађај дана било такмичење за галопере од четири и више година старости, где је учествовало девет грла. Прво место у том надметању освојио је Ињо Џима, са Шашићем у седлу, другу позицију освојили су Наути Џек и Биг Брадер, јер су судије донеле одлуку да су та два ждрепца стигла поравната у циљу. Треће место, припало је омици Хало Беиби, а четврто место заузела је Клара Азнавур.
У петој трци дана, поново су се надметали галопери исте старосне доби. Ту је најбржа била гошћа из Босне, Креизи литл тинг. Домаће боје осветлала је Асасина Трлић, са Вујковићем у седлу, а за њима у циљ ушли су Кеихил и Бјутифл он Трак.
Традиционално, прво овогодишње надметање галопера на Камичку, затворили су најбржи мачвански галопери упрегнути у сулке. Поново као седам дана пре у Богатићу Коцкар, Рајка Угљешића из Глушаца најбоље је имао посложен шпил добитних карата. Од самог старта, избио је на чело и није допустио да га нико угрози и тако дошао први на циљ. Други је био Лудњиг ван Гиле којег је возио Драган Живановић и уз то добро пратио пролаз добитних карата у још једној партији и вероватно ““ посложио свој нови шпил за наредне трке па ће бити занимљив окршај та два ждрепца али и њихових возача трећег маја у Шапцу. А ту су још пласирани актери били Принц и Сутон, једно о најлепших грла тог дана. Било је то све првог такмичарског дана на трави у Шапцу. На реду је Београд и борбе на песку, а да ли је Хиподром крај “Цареве Ћуприје,, изашао из сивила у ком се налази већ две сезоне показаће наредне недеље такмичења на Чукарици.
Сви остали шабачки клубови морају ,,дебело“ да се замисле када ће они имати толику посету, за само један дан, рече то један мачвански одгајивач коња па „накриви шешир“ и оде полако ка свом ауту и у равну Мачву.
Б.П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa