Инфо

9. април 2015.9. апр 2015.
РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА НАЈЛЕПШЕ НАШАРАНО УСКРШЊЕ ЈАЈЕ И НАЈБОЉИ ЛИКОВНИ РАД

УСКРС ЈЕ ПОЧЕТАК СВЕГА

Резултат конкурса Библиотеке „Политика“ у Крупњу за избор најлепшег ускршњег јајета представља изложба нашараних јаја и дечјих ликовних радова која је ове године свечано отворена у среду 8. априла у галерији Дома културе. Новина је изложба ликовних радова ученика од првог до четвртог разреда основне школе који су по први пут имали јединствену прилику да на јавном догађају изложе своје радове.
Свечани програм је званично отворен наступом деце предшколске групе за које је васпитачица Оливера Миловановић припремила пригодан музичко-сценски садржај. О Ускрсу, највећем хришћанском празнику којим се прославља Исусов повратак у живот - васкрсење, говорио је вероучитељ у средњој школи Сава Васић.
На радост најмлађих проглашена су и најлепше нашарана ускршња јаја. У категорији ученика од првог до четвртог разреда основне школе победио је Владимир Гошић из Крупња, од петог до осмог разреда Марија Радишић из Ликодре, у категорији одраслих најбољи је Љубиша Васиљевић из Брштице, а за најлепше ускршње јаје нашарано традиционалном методом - воском награђен је и Лука Мијаиловић из Крупња.
Као додатак изложби нашараних ускршњих јаја, изложба ликовних радова на тему ускрса је обухватила доста занимљивих и интересантних дечјих цртежа и колажа рађених различитим техникама. Требало је одабрати најбоље, а ове године најуспешнији су: ученик првог разреда основне школе Андрија Кикановић, Никола Јовљевић ИИ3, Мина Петровић ИИИ2, Ивана Живановић ИИИ3, Николина Јовичић ИИИ3, Вељко Ранковић В4, Јана Савић В4, Сергеј Марјановић ВИ2, Алекса Лазовић ВИ4, Марина Лазаревић ВИИ2 и Александра Пајић ВИИ2 који су похваљени за свој рад.
Изложба ускршњих јаја и дечјих ликовних радова отворена је до краја недеље за све посетиоце Библиотеке „Политика“ у Крупњу која се и овим путем захваљује на сарадњи Предшколској установи „Наша радост“ у Крупњу, Основној школи „Боривоје Ж. Милојевић“ у Крупњу и Средњој школи у Крупњу.
Д. Жугић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa