Инфо

9. април 2015.9. апр 2015.
КОЦЕЉЕВА

ЗАСЕДАО ЛОКАЛНИ ПАРЛАМЕНТ

Прошлог уторка одборници Скупштине општине Коцељева разматрали су и усвојили ребаланс буџета. Шеф одсека за финансије Милета Ковачевић, набрајајући разлоге због којих је дошло до измена и допуна у одлуци о буџету општине за текућу годину рекао је, између осталог да ће локална самоуправа заједно са државом финансирати изградњу саобраћајница у Индустријској зони као и да је општина конкурисала и добила средства у висини од пет милиона динара за изградњу пешачког моста на реци Тамнави.
Одборници су разматрали и усвојили извештаје о раду за претходну као и програме за текућу годину јавних предузећа и установа. Осим тога, због истека мандатног периода разрешени су досадашњи и именовани нови чланови школског одбора ОШ “Мића Станојловић“. У њему ће у наредном периоду из реда запослених бити Милка Матић, Мирослав Пајић и Слободанка Илић, из реда родитеља Јелица Антонић, Зоран Нешовановић и Верица Антић док су на предлог локалне самоуправе именовани Јанко Вучинић, Радиша Глигорић и Весна М. Илић. Одборница Милка Снегић је као представник локалне самоуправе именована у Стручни актив за развојно планирање ове образовне установе.
С обзиром да је дошло до промене секретара Црвеног крста у Коцељеви, који је по функцији и члан Штаба за ванредне ситуације, одборници су донели решење о постављењу Милана Глумца за члана овог штаба.
Тачка која се односила на усвајање Оперативног плана одбране од поплава за воде другог реда општине Коцељева скинута је са дневног реда јер неопходно мишљење ЈП “Србија воде“ до тренутка одржавања скупштинске седнице није стигло, те се о овој теми није могло дискутовати.
В.Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa