Инфо

9. април 2015.9. апр 2015.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ИДЕМО ДАЉЕ

Имали смо мали годишњи одмор. Додуше неки га још користе. Па и није ред да сви раде и истовремено сви не раде. И ђаци су на васкршњем распусту. Ајд“™ они, те иду у школу, те наставници штрајкују, те час траје 45 минута, те пола сата, те забране слободних екскурзија по иностраним дестинацијама, те... све је то удар на јадне ђаке а и њихове наставнике па ред је да се мало одморе од силних напрезања. А ред је да се одмори и некада звана радничка класа у овом квази капиталистичком систему кроз који ми годинама пролазимо да би дошли тамо где се не стиже. Елем или то јест, радило се се поваздан, ред је и да се човек одмори. Треба запевати и за појас заденути, вели она народна пословица, а да би били у духу са народним тврдњама, опет ћемо ми око првомајских празника да задевамо и за појас а боме и у појас.
Идемо даље.
Не може се рећи да се код нас не ради. Ради се, сведочи то и повелики број богатих трудбеника у овако малој земљи. А што се сви нису обогатили, е то је нека друга прича. Неки су гадљиви на паре те из своје гадљивости они оне негадљиве прозваше безобразно богатим. Међутим, ови, названи безобразно богати, они се ама баш и не стиде. И што би. Јер су се и они придржавали оне народне “Ко седи у лугу и себи не уреже свиралу, тај је будала“. Испаде да је за све крива народна мудрост, а не народ.
Идемо даље.
Што смо имали јаја, то смо ових дана потуцали. Сад ће неко да туца камен а неко шта стигне.
Идемо даље.
Прођоше тако и васкршњи празници. Вала није било лако ни празновати. А сад треба радити све до 1. маја. Па онда да се ко људи одморимо, на празник рада.
Идемо даље.
Док ми тако празнујемо по свету се дешавају разноразни догађаји. Хилари Клинтон, а то му дође госпоја оног нашег омиљеног, а њиховог бившег председника, кандидовала се и она за првог човека Америке. Прешло јој у навику, пошто је била прва дама.
То му тамо код њих дође као наследна краљевска титула. За очекивати је онда, да се у будућности на том њиховом трону појави и Моника Левински. То му дође она којој се поменути председник представио, рекавши своје име “Бил“. А она, не буде од раскида, и брже боље одговори “Би“. Е, све се то дешавало док је он нас бомбардовао па се свет сличан њему више бавио његовим сексуалним активностима него што је обраћао пажњу на бесомучно гранатирање једне земље и народа. Изгледа да је то тако у међународној политици, док једни раде “оно“ други трпе “ово“.
Далеко било. Идемо даље!
Бранко Јелић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa