Инфо

9. април 2015.9. апр 2015.
НАКОН ТРИДЕСЕТ ГОДИНА

РУКОМЕТНИ ВАНЗЕМАЉЦИ ПОНОВО У ХАЛИ

Пре тачно 30 година рукометаши Металопластике освојили су свој први Куп европских шампиона победом над Атлетиком у Мадриду. Град ће 21. априла све Шапчане подсетити на овај догађај. Ревијална утакмица између првих тимова Металопластике и Борца из Бања Луке биће одиграна у хали “Зорка“ у уторак у 20 часова. Пред публиком ће се појавити и шампионска екипа из 1985. године.
Пре тог догађаја у Шабачком позоришту биће отворена изложба “Дочекајмо шампионе“ у 17 сати, након чега ће уследити Свечана академија. Ревијална утакмица између јуниорских екипа Металопластике и Борца почеће у 18:30.
Заменик градоначелника Немања Пајић и председник Управног одбора Металопластике Драган Николић у уторак су приредили пријем за један део ове екипе. Гости Дуњића куће били су Миле Исаковић, Веселин Вуковић, Бранислав Ђукановић, Драган Танасић и Милош Карановић. Донет је и шампионски пехар, који је последњи освојила екипа из Загреба 1991. године, па је он и остао тамо. Трофеј је тако након 29 година поново био у Шапцу, с обзиром да је Металопластика свој успех поновила и следеће године.
-Сада смо тек свесни због чега су ову екипу звали “рукометни ванземаљци“, колико су промовисали град и позиционирали га на врху Европе. Сада желимо да се сви они који су тада стрепели и навијали за Металопластику подсете како је то било. Такође за оне који су рођени касније и не памте и не могу да осете значај тога изложба треба да им приближи како је све изгледало и на који начин се дошло до тако великог успеха, рекао је Немања Пајић.
Бранислав Ђукановић подсетио се да је цео Шабац био не тргу када су се вратили након освајања трофеја. Пожелео је да и у уторак буде слична атмосфера.
-Задовољство је поново видети неке људе које нисам видео доста дуго. После толико година чак смо и ми много тога заборавили, а ово је прилика да се подсетимо, рекао је Ђукановић.
Драган Танасић је веома срећан и узбуђен, а верује да се тако осећа већина његових саиграча из тог периода.
-Изгледа ми просто невероватно колико је времена прошло. Драго ми је да се окупимо поново и са Шапчанима прославимо овај, мислим тешко поновљив, успех. Били смо млади, жељни победа. Много смо радили и остварили свој сан, истакао је Танасић.
Сви Шапчани су позвани да у уторак дођу и поздраве “ванземаљце“ који су остварили највећи успех за шабачки спорт. Заслужили су.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa