Инфо

9. април 2015.9. апр 2015.
ПРИЗНАЊЕ ЗА ДОСАДАШЊЕ РЕЗУЛТАТЕ КАРИТАСА

ЛИЦЕНЦИРАНА УСЛУГА

Хуманитарна организација „Каритас Шабац“ добила је шестогодишњу лиценцу за програм помоћ у кући
После испуњавања свих стандарда прописаних Законом о социјалној заштити за пружање услуге помоћи у кући за одрасле и старије особе, „Каритас Шабац“ добио је лиценцу за рад у овој области. Суштина услуге огледа се у пружању помоћи особама са ограниченим физичким, односно психичким способностима, у обављању свакодневних активности. На овај начин, „Каритас Шабац“ је добио признање за деценију и по бриге о више од 400 особа које су до сада, захваљујући овој организацији, имале помоћ у кући.
- Законом о социјалној заштити предвиђено је да услуге помоћи у кући могу да пружају само организације које имају одговарајућу лиценцу. Овај правни акт одређује да је рок за лиценцирање ове услуге март следеће године. „Каритас Шабац“ је у потпуности испунио прописане услове, због чега смо и добили лиценцу. Ово нам значи пуно, јер су и надлежни органи препознали, и уважили методе рада наше организације, каже директор „Каритаса Шабац“, Мирољуб Николић.
Захваљујући ангажовању ове хуманитарне организације, Шабац ће постати први град у Србији у ком ће се реализовати програм „Отворени загрљај“. Сврха новог пројекта је помоћ особама са интелектуалним сметњама, као и њихова инклузија.
- Пројекат делимично финансира Европска унија, а реализоваћемо га у сарадњи са Министарством рада, запошљавања и социјалне политике. Европска унија, у сарадњи са министарствима, покушава да оснажи локалне самоуправе, да на иновативан начин помажу особама које ће, уместо у институцијама, живети у свом уобичајеном окружењу, објашњава Наколић.
Министарство рада, запошљавања и социјалне политике приликом лиценцирања „Каритаса Шабац“, препознало је резултате рада ове организације током последњих 15 година, колико је „Каритас“ активан у Србији.
М.С.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa