Инфо

9. април 2015.9. апр 2015.
ПРЕКРЕТНИЦА У РАЗВОЈУ ОПШТИНЕ

Крупањ добио нову фабрику

Нова производна хала фабрике текстила „Џинси“ свечано је отворена прошле среде у Крупњу, на локацији некадашње „Крупањке“, а према речима њеног директора Танера Бујукџана у наредних шест месеци требало би да запосли још 100 радника
Врпцу су свечано пресекли, у присуству премијера Александра Вучића, амбасадор Турске Мехмет Кемал Бозај, директор фабрике Танер Бујукџан и министар Расим Љајић.
После обиласка фабрике, разговора с радницима, али и кратког искуства за шиваћом машином, премијер је захвалио Влади Турске и Бујукџану што су прихватили молбу Србије да инвестирају у општину Крупањ, која је у прошлогодишњим поплавама преживела велику катастрофу.
Према његовим речима, осим кућа и путева, општини Крупањ најважније је било да добије нова радна места.
- Ми смо у Крупањ, као влада, уложили доста, реновирали смо халу, опрема „Крупањке“ је продата, а хала је дата за динар на дугорочни закуп. Верујемо да ће она бити пуна- рекао је Вучић, који је изјаву директора фабрике Бујукџана да ће посао добити још стотину људи схватио дочекао речима:
- Танер, разумели смо нових 100 радника као обећање. Рачунамо на тих још 100 људи овде да буде запослено, а онда вас чека Владичин Хан. Бирајте модел, да ли хоћете халу или паре, како год мислите, али у Владичином Хану нам треба до 300 запослених. Нама би то много значило- истакао је Вучић.
Он је турском привреднику захвалио и што је, после производње у Лесковцу, отворио и фабрику у Крупњу, оценивши то као Бујукџанову приврженост и посвећеност послу у Србији.
Премијер Србије захвалио је и потпредседнику Владе и министру трговине, туризма и телекомуникација Расиму Љајићу на огромној енергији и труду који је уложио у довођење инвеститора и отварање фабрике, додавши да се на конкурс за рад у „Џинси“ фабрици у последња три дана конкурса пријавило 350 заинтересованих радника.
- Чујем да стижу захтеви за посао, не само из Крупња, већ и из Лознице. Гледаћемо да у овај део западне Србије доведемо још инвеститора, а од Танера Бујукџана очекујемо да ради добро и успешно- рекао је Вучић.
Директор „Џинсија“ Танер Бујукџан истакао је да је веома срећан што је, после Лесковца, добио прилику да отвори још једну производњу у Србији, додавши да за шест месеци очекује још 100 запослених радника.
Како је објаснио, производња у Крупњу је почела са 62 радника на 86 машина.
- Пре годину дана сви знамо каква се елементарна катастрофа догодила овде, због чега нам је искрено било жао, и надам се да сам макар мало могао да помогнем овом граду и народу -поручио је Бујукџан.
Како је истакао фабрика „Џинси“, коју не би отворио без помоћи српског премијера, министра Љајића и амбасадора Турске у Србији Божаја, „сада припада Крупњу“.
- Она остаје вама, као што је то раније било са Лесковцем. Надам се да ћете сачувати ово благо, јер оно више не припада мени, већ вама, вашим суграђанима и општини- рекао је Бујукџан.
Амбасадор Турске у Србији Мехмет Кемал Бозај подсетио је да је, приликом прошлогодишње посете премијера Турске Србији Ахмета Давутоглуја, разговарано с премијером Србије о повећању турских инвестиција и о отварању радних места у нашој земљи.
- Вучић је турском премијеру рекао да је Крупањ приоритет и да тамо доведе инвеститора што је пре могуће. Представио нам је све могућности и олакшице које бисмо добили у случају да овде инвестирамо, и данас сам веома поносан што смо испунили обећање које смо дали да ћемо довести инвеститоре у Крупањ - рекао је Бозај.
Према његовим речима инвестирање у Крупањ представља велики изазов због веома тешких услова, али је истакао да је љубав према изазовима и хватање у коштац с њима заједничка карактеристика и Турака и Срба.
Председник општине Крупањ Раде Грујић изјавио је да отварање „Џинсија“ у том граду представља историјски тренутак и прекретницу у развоју општине.
Подсетивши да та општина, поред велике штете у прошлогодишњим поплавама, има много незапослених, захвалио је председнику Владе, министру Љајићу, Бујукџану и Бозају на ангажовању и свему што су урадили за ту општину.
- Ово је велики дан за Крупањ, највећи у последњих 30 година. Запослиће се млади који ће остати у Крупњу, засниваће породице и овде ће се деца рађати -закључио је Грујић.
У изјавама за медије, после отварања фабрике, Вучић је новинарима поменуо још неколико турских инвестиција у Србији, попут хотела „Босфорус“ и ресторана „Истанбул“.
(Извор: Тањуг)

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa