Инфо

16. април 2015.16. апр 2015.
КОЊИЧКИ СПОРТ

СТАРТ НА ЧУКАРИЦИ

Овогодишња сезона коњичких надметања у Београду, почеће у недељу, на Хиподрому крај „Цареве Ћуприје,, традиционално такмичење као и претходних година првог такмичарског дана ““ окупиће велики број грла у пет галопских трка.
Сигурно је, да ће традиционална трка као и претходних година под називом „Царева Ћуприја,, бити у центру пажње посетилаца али ништа мање неће бити занимљиво ни надметање, на деоници од 1.350 метара, „Владислав Рибникар,, где је уписано девет трогодаца. Вековна истина најстаријег спортског објекта у Београду, није се променила: без сјајних асова нема ни пуних трибина. Трибине пуне само изузетни тркачи. У великим такмичењима не може се бити просечан. А у песку, крај Топчидерске реке, одавно нема пуних трибина али ни просечних трка па ни коња. Примат али и центар коњичких дешавања у Србији је у Шапцу. Да нема коња из Шапца и Мачве, тешко да би се одржавала такмичења у главном граду Србије.
А да је то све тако, показао је и први овогодишњи састанак на Хиподрому у Шапцу. Квалитетна грла, стаза запажена посета, све што треба једном таквом објекту. Истина је и то да је у Београду, то исто некада било ““ постојало, али сада само сећања и надања у нека боља времена за песак у Београду и коње који се припремају за такмичења на Чукарици.
Б.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa