Инфо

16. април 2015.16. апр 2015.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ДРИНЕ ШТАЈНБЕРГ

МИРИС НАСЛЕЂА У ШАПЦУ

У организацији Јога савеза Србије, прошлог петка је у Шапцу представљен роман Дрине Штајнберг “Мирис наслеђа“, први део трилогије Пурпур Арконе. Кроз доживљаје главне јунакиње Пурпур Деван, у књизи чија је окосница љубав, у преплитању древног и садашњег, ауторка говори о мало познатој старословенској митологији.
- Пишем о старим Словенима, али не сугеришем да би требало да се окренемо старој вери, сматрам да би требало да је познајемо. То су наши корени. Стари Словени су били изванредни трговци и морепловци, нису били ратоборни, иако су били добри ратници, пацифисти, обожавали су природу. Не форсирам причу о јужним Словенима и Србима, напротив, говорим о повезаности свих Словена, рекла је ауторка.
Књига почиње невременом, у коме пурпурни прах прекрива један део Арконе и пада на бебу која ће добити име Пурпур. У прологу је описан сан који главна јунакиња сања на сваки свој рођендан, који постаје њена ноћна мора, сваки пут изнова гледа дете које прелази мост, немоћна да му помогне. Прича почиње на њен 39. рођендан, незадовољна је и неиспуњена, напустила је своје жеље да би дошла у мали град који се зове Старо Небо, посветила се детету и ушушкала се, сакрила од свега, себе понајвише. Свет Пурпур Деван почиње да се мења када упозна Алека Лираја...
“Мирис наслеђа“ који је преведен не неколике језике, нашао је читаоце међу нашим суграђанима који са нестрпљењем чекају други део трилогије.
Дрина Штајнберг је рођена 1976. године у Дизелдорфу, у Немачкој. По струци је економиста. Живи и пише на релацији Србија ““ Оман.
Ово је роман који ће вас увести у један нови свет. Свет, који лебди негде на невидљивој граници садашњег тренутка и света прошлости. Савременог живота и старих словенских митова и легенди. На старом, климавом мосту који лебди између ова два света, он ће вас натерати да закорачите и кренете ношени речима списатељице Дрине Штајнберг у један свој свет, свет храбрости и самоспознаје. Али пре и на крају свега, ово је роман у ком ћете уживати, који ћете са одушевљењем читати и који ћете волети. (Драган Тошић)
М.Ф.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa