Инфо

16. април 2015.16. апр 2015.
НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ФИЗИКЕ ШАБАЧКИ ОСНОВЦИ ОСВОЈИЛИ ПРЕГРШТ НАГРАДА

НЕПРИКОСНОВЕНА ДОМИНАЦИЈА „НИКОЛАЈЕВАЦА“

Протекле суботе на Републичком такмичењу из физике у Београду остварило се оно што су сви прижељкивали. Шабачки основци вратили су се са десет првих, по пет других и трећих награда, али и пет похвала. Међу седамнаест ученика из целе Србије, који су се пласирали на Српску физичку олимпијаду, нашло се и шест ученика из ОШ „Николај Велимировић“. Ученици осмог разреда првопласирани Александар Станојчић, Марија Ђорђевић, Михаило Радојевић, Веселин Исаиловић и другопласирани Душан Мишковић, седмак, и Немања Савески представљаће Шабац који са правом може рећи да је град младих образовних умова.
- Изузетно сам поносна на наше ученике и наставнике који су освојили дванаест награда. Шта човек да каже када је трећина екипе за „Балканијаду“ из наше школе. Желим им, у своје и у име колектива, пуно успеха на предстојећој Српској физичкој олимпијади, да упишу жељене школе и остваре своје животне снове. У Народној скупштини примили су награде и признања што је помало и симболично јер су они људи који ће једног дана водити наш град, државу ““ рекла је директорка Весна Живановић.
„Николајевцима“ је од укупног броја награда припало шест првих, четири друге, две треће и пет похвала. Међу шестацима, ученицима проф. Јова Михајловића, најбоља је била Маша Ђурић са освојеним првим местом. Другопласирани били су и Урош Пантелић и Матија Поповић, а трећепласирани Матија Новаковић, док су похвале добили Јоаким Радојевић, Милица Мирковић, Душан Обрадовић и Лука Поповић. Код седмака Никола Савић био је први, а Борис Маринковић трећи. Осмаци, међу којима су и четири Олимпијца, ученика проф. Николе Пузовића, нашла се и једна похвала која је припала Николи Петреском.
Међу осталим награђеним шабачким основцима, захваљујући и проф. Горану Станојевићу из „Фотона“, нашли су се и Иван Гајић, Ноеле Гарјетовић и Милош Милинковић из ОШ „Јанко Веселиновић“, Лука Кандић, Давид Милинковић, Милица Дамњановић, Стефан Букоровић, Милица Ђорђевић, Милош Милинковић и Сандра Бркић.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa