Инфо

16. април 2015.16. апр 2015.
БАЗАР „СТАРИХ И УМЕТНИЧКИХ ЗАНАТА“ ОКУПИО ВЕЛИКИ БРОЈ ИЗЛАГАЧА

ЗА СВАЧИЈИ ЏЕП ПОНЕШТО

Занатлије из Сремске Митровице, Руме, Крупња, Београда, Шапца окупиле су се прошлог петка на 25. Базару „Старих и уметничких заната“. Захваљујући организацији ТОШ и Сабац Фасхион Даy седамдесет излагача имало је прилику да се дружи на платоу испред старе робне куће, размене искуства, сазнају нешто ново о различитим начинима израде.
С друге стране, посетиоци, којих је већ у раним пре подневним часовима било у приличном броју, могли су да уживају у разноврсности понуде. Штандови са накитом, полудрагим камењем, лампама, лицидерским срцима, слаткишима попут ратлука, традиционалним мађарским колачима, вином, украсним кутијама и другим предметима рађеним декупаж техником, миришљави „Домаћи ручно рађени сапуни“, били су само део богате понуде. Велико интересовање привукао је и накит из Јужне Америке.
- Био сам пар пута овде у фебруару. У питању је ручни рад из Јужне Америке ““ Боливије, Перуа, Еквадора. Заинтересованих увек има - рекао је Фреди Хумана Мицхага, власник ЗР „Инти“ која се поред накита бави и израдом традиционалних инструмената Инка и „Чувара снова“ из поменутих земаља.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa