Инфо

16. април 2015.16. апр 2015.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

НИСУ ГАДЉИВИ НА ПАРЕ

Тамо негде на оном развијеном и демократски уређеном Западу, у“™апсили оног бившег директора још развијенијег Међународног монетарног фонда, због којекаквих финансијских малверзација. Ето, а ми се чудимо овим нашим гољама што дрпају, кад оно тамо развијенији, да не кажемо култивисанији свет, није уопште гадљив на паре. Уствари, кад се мало боље погледа сви се исто правдају како они то нису хтели али су им се паре саме лепиле за прсте. Није баш лако људима са дугим прстима.
Кажу познаваоци да је Црна Гора постала јединствена држава у свету у којој службени језик није у службеној употреби, док језици у службеној употреби нису службени. Ето ти га сад.
Један афористичар написао ових дана и ово:“Многи Срби су отишли у иностранство да тамо продају своју памет. Ако све нису продали, молимо их да се врате. Овде је велика несташица“. Е, свака му је на месту.
Измене Закона који ускоро треба да буде усвојен, пооштравају услове за обављање неколико јавних функција. Не кажу да ли ће они који су до сада имали више функција, односно седели на више столица, вратити и оне паре које су на тај начин стекли. Или ће бити по старој народној “Појела маца“.
Статистичари констатовали како Српкиње неће да се удају у села те зато чак 260.000 мушкараца нема породицу. Биће да ће држава временом морати да уведе и субвенције за нежење, односно да финансира и њихову женидбу. Па и удадбу. А после је на њима да чине шта им воља.
Медији ових дана распалили на сав глас да је динар све јачи. И ко је крив што сад крајњи потрошачи не разумеју ову вест. А и не примећују.
Бранко Јелић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa