Инфо

16. април 2015.16. апр 2015.
Јавна расправа о стратегији одрЖивог развоја опШтине БогатиЋ

КОМЕНТАРИ И СУГЕСТИЈЕ

Пре усвајања предлога Стратегије одрживог развоја општине Богатић за период од 2015.-2020. године, у Богатићу је одржана јавна расправа у оквиру које су сви заинтересовани грађани и институције имали могућност да изнесу своје коментаре, сугестије, идеје и препоруке. Општина Богатић је на основу споразума о сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина а посредством Делегације Европске уније, приступила реализацији овог планског документа у оквиру пројекта Еџцханге 4, компоненте 1.
- База овог плана је стратегија Општине усвојена 2010. године, на основу које су коришћени подаци и анализе у смислу њиховог усклађивања- рекао је Славко Владимировић, координатор стручног тима Општине Богатић.
Израда Акционог плана је основ за реализацију Стратегије одрживог развоја у три кључна сегмента: економски, инфраструктурни и друштвени. Након дефинисања стратегије, одређују се секторски планови а на крају се дефинишу пројекти од значаја за развој локалне самоуправе.
- Подршка спровођењу релевантних националних пројеката локалних самоуправа кроз повезивање секторских стратегија и акционих планова и развој специфичних општинских инфраструктурних пројеката - суштина је компоненте 1 програма Еџцханге 4.
Интернет презентација општине Б&

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa